Projekt je vrijedan preko 588 tisuća kuna, a s 85 posto financira ga Europska unija

U sklopu projekta “Zeleno srce Zagorja“, u Bedekovčini i Svetom Križu Začretju održane javne tribine o pravilnom gospodarenju otpadom

Objavljeno: 15.03.2019. JJ

U Bedekovčini i Svetom Križu Začretju, u sklopu projekta “Zeleno srce Zagorja“, održane su javne tribine o gospodarenju otpadom. Cilj je izgraditi svijest građana o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom, s posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima, kućno kompostiranje i ponovnu uporabu predmeta. Postizanjem cilja, očekuje se smanjenje količine otpada odloženog na odlagalištima. Organizaciju i vođenje javnih tribina provodila je tvrtka Interkonzalting d.o.o., a prezentacije su održale stručnjakinje iz područja gospodarenja otpadom, Dubravka Bačun i Sanja Kalambura. Uz njih, na obje tribine sudjelovali su i predstavnici tvrtki koje na području navedenih jedinica lokalne samouprave obavljaju uslugu zbrinjavanja komunalnog i biorazgradivog otpada.
Projekt “Zeleno srce Zagorja“ sufinanciran je od strane Europske unije, iz Kohezijskog fonda, kroz Operativni program “Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“, a njegova ukupna vrijednost iznosi 588.624 kuna. Iz Kohezijskog fonda odobreno je sufinanciranje projekta od 85 posto ili 500.000 kuna, a ostatak od 15 posto osiguran je iz proračuna Općine Sveti Križ Začretje, kao nositelja projekta, i Općine Bedekovčina, kao sunositelja projekta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba