Na sjednici Općinskog vijeća usvojen obračun proračun za 2018. godinu u iznosu od preko pet milijuna kuna, a doneseno je i nekoliko odluka

Općina Mače će kupiti zemljište za proširenje groblja i uređenje parkirališta, a NK Gaju darovati zgradu i dvorište

Objavljeno: 15.03.2019. JJ

Na sjednici Općinskog vijeća u Maču usvojen je godišnji obračun proračuna za prošlu godinu. Ukupni prihodi iznosili su 5.306.440 kuna, a rashodi 4.698.703 kune, tako da je ostvaren višak od 607.736 kuna. Zajedno s prenesenim viškom iz prethodnih godina od 208.369 kuna, ukupni višak za naredno razdoblje iznosi 816.105 kuna i ugradit će se u izmjenu i dopunu proračuna za 2019. godinu. Usvojena je i odluka o kupoprodaji zemljišta za potrebe proširenja groblja i uređenje parkirališta pored groblja u Maču. Zemljište će Općina kupiti po cijeni od 43 kune za metar kvadratni, a sredstva su osigurana u proračunu.
Vijeće je donijelo i odluku da se Nogometnom klubu Gaj Mače daruje zemljište, odnosno poslovna i sportsko – rekreacijska zgrada i dvorište, u svrhu prijave na natječaj LAG-a “Zeleni bregi“. Klub na taj natječaj planira prijaviti projekt “Rekonstrukcija sportskog doma u Maču“. U planu su i ostali infrastrukturni projekti, od asfaltiranja nerazvrstanih cesta, izgradnje nogostupa, javna rasvjeta, uređenje dječjih igrališta i slično.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba