Održana izvještajno – izborna skupština Udruge žena Vrtnjakovec

Za predsjednicu ponovno izabrana Nadica Sinković – Špoljar, najavljena proslava 10. obljetnice rada Udruge, uz tradicijski prikaz berbe i prerade grožđa

Objavljeno: 14.03.2019. IB

Udruga žena Vrtnjakovec održala je svoju 10. izvještajno – izbornu skupštinu. Podnesena su izvješća o radu udruge, financijsko izvješće i izvješće Nadzornog odbora za 2018. godinu. Riječ je o udruzi koja njeguje tradicijske običaje Hrvatskog zagorja, bavi se izradom ručnih radova, tradicijskih kolača, uređenjem okoliša… Članice organiziraju “španciranja po bregima”, manifestaciju Tradicijske igre “Melinšak“, sudjeluju na manifestaciji Jurjevo u Jurjevcu, na prošćenju kod sv. Antuna na Hršak Bregu i na Zimskoj topličkoj bajci.

28 članica

Na skupštini je izabrano novo rukovodstvo. Predsjednica je i dalje Nadica Sinković – Špoljar, dopredsjednica Božica Šturman, tajnica Brankica Horvat, a članice Upravnog odbora Jasna Ivanka Sinković i Željka Sinković Krmelić. U Nadzorni odbor izabrane su Štefica Habulinec, Biserka Lovrečić i Gordana Šturman. Potvrđen je prestanak članstva za četiri članice, na njihov zahtjev, a primljene su tri nove – Marija Sudar, Ljiljana Mušica i Đurđica Belina, pa udruga sada broji 28 članica.

Pohvalili rad

Skupštini su prisustvovali zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, zamjenik načelnika Krapinskih Toplica Vladimir Huzak, te predstavnice Udruge kostelskih žena i DVD-a Mala Erpenja. Svi su oni pohvalili rad udruge te članicama zaželjeli mnogo uspjeha u ovoj godini. Najavljena je i proslava 10. obljetnice rada Udruge žena Vrtnjakovec, koja će se održati u rujnu, uz tradicijski prikaz berbe i prerade grožđa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba