Održana godišnja skupština DVD-a Đurmanec, koji će ove godine proslaviti 40. obljetnicu rada

Prošle godine imali 12 intervencija, a redovito su i opskrbljivali vodom domaćinstva koja nisu spojena na vodovodnu mrežu te educirali djecu i mlade

Objavljeno: 14.03.2019. JJ

Dobrovoljno vatrogasno društvo Đurmanec održalo je svoju 40. godišnju izvještajnu skupštinu. Prihvaćen je izvještaj o radu i financijski izvještaj za 2018. godinu. Istaknuto je kako je tijekom prošle godine DVD imao 12 intervencija, među kojima su prevladavale one tehničke. Od ostalih aktivnosti, članovi DVD-a su redovito održavali vježbe te radili s podmlatkom i mladeži, tijekom godine pitkom su vodom opskrbljivali domaćinstva koja nisu spojena na vodovodnu mrežu, vršene su usluge ispumpavanja bunara, probijanje i čišćenja propusta, pranja kolnika i slično.

“Zaštita od požara”

Održali su i nekoliko predavanja u Osnovnoj školi Đurmanec, te područnim školama Macelj, Putkovec i Hromec, na temu “Zaštita od požara”, a učenicima su prezentirali vatrogasnu opremu i vozila. Ugradili su novu visokokvalitetnu informatičku i elektroničku opremu koja će služiti za potrebe navigacije tijekom intervencije te analizu same intervencije, a nastavljen je i kontinuitet osposobljavanja kadrova za vatrogasna zvanja i specijalnosti, dok je vatrogasna mladež boravila u vatrogasnom kampu u Fažani.

117 članova

DVD Đurmanec broji 117 članova, od čega 35 operativnih, 16 izvršnih, 18 pričuvnih, pet vatrogasnih veterana, 27 članova vatrogasnog pomlatka i 16 članova vatrogasne mladeži, a u lipnju će proslaviti 40. obljetnicu rada. Skupštini su prisustvovali izaslanik Vatrogasne zajednice KZŽ Mirko Buzina i načelnik Đurmanca Damir Belošević.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba