POTPISAN UGOVOR: KZŽ te zagorski gradovi i općine i ove će godine sufinancirati provedbu Programa prometne kulture za najmlađe na području županije

PREDAVANJE I VOŽNJA NA POLIGONU: Osigurana edukacija za više od tisuću zagorskih učenika drugih razreda iz 29 osnovnih škola

Objavljeno: 14.03.2019. JJ

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i voditelj Programa prometne kulture za najmlađe Fehim Alagić potpisali su ugovor o provedbi programa na području Krapinsko – zagorske županije u 2019. godini. Župan Kolar je podsjetio kako se Program prometne kulture za najmlađe na području KZŽ provodi od 2016. godine te je od tada educirano 3159 učenika drugih razreda osnovnih škola.

Preuzimanje odgovornosti

– Nastoji se podići razina prometne kulture te stupanj znanja i vještina potrebnih za sigurno sudjelovanje djece u prometu, ali i utjecati na preuzimanje odgovornosti kod djece, predviđanje opasnosti i zaključivanje o uzročno – posljedičnoj vezi ponašanja u prometu i svakodnevnim potencijalno opasnim situacijama – istaknuo je župan Kolar.
KZŽ u 2019. godini financira provođenje Programa prometne kulture za najmlađe s 26.000 kuna. U financiranje su s po tisuću kuna uključili i svi gradovi i općine s područja KZŽ, osim Općine Hum na Sutli, za čiju će školu to napraviti Županija. Za provođenje programa će se također iz Nacionalnog programa sigurnosti u cestovnom prometu osigurati 27.500 kuna. U 2019. godini će u edukaciji sudjelovati učenici 29 osnovnih škola, odnosno 1077 učenika drugih razreda, podijeljenih u 11 skupina. U proljetnom terminu bit će održane edukacije za pet skupina, a u jesenskom za njih šest. Dodatno, Grad Krapina samostalno organizira edukacije za škole čiji je osnivač.

Crveni križ i vatrogasci

Program prometne kulture za najmlađe sastoji se od dva djela: multimedijsko interaktivno predavanje, u sklopu kojeg djeca kroz igru uče prepoznati opasnosti i pravilno ponašanje u prometu, te praktični dio koji uključuje samostalno upravljanje vozilima za obuku na prometnom poligonu, uz nadzor instruktora i prometne policije. Edukacijama se pridružuju lokalne organizacije Crvenog križa i vatrogasnih društava, pa djeca tijekom obuke imaju priliku proći radionice osnove prve pomoći i protupožarne zaštite za djecu.
Potpisivanju ugovora prisustvovali su zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek i pročelnica županijskog Upravnog odjela nadležnog za promet Sanja Mihovilić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba