Grad Zlatar od Centra za vozila dobio 589 tisuća kuna za sufinanciranje izgradnje nogostupa u naselju Belec

GRADONAČELNICA AUGUŠTAN – PENTEK: Ovo je jako lijepa vijest, prioritet nam je da zaštitimo djecu koja tom cestom prolaze do škole

Objavljeno: 14.03.2019. IB

Grad Zlatar krenut će u projekt izgradnje nogostupa u naselju Belec, čija je ukupna vrijednost  841.462 kune, od čega će Centar za vozila Hrvatske  sufinancirati 70 posto iznosa, odnosno 589 tisuća kuna, a ostatak Grad Zlatar iz vlastitih sredstava.

Gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek rekla nam je kako je ovo jako lijepa vijest.

– Radi se o nogostupu koji ide od županijske ceste do Osnovne škole u Belcu, u duljini od 300 metara, a rok za završetak radova je 30. studenog. To je drugo po redu naselje po veličini u Zlataru i prioritet nam je da prvenstveno zaštitimo djecu koja onuda prolaze do škole. Ove godine počeli smo i s uređivanjem dječjeg igrališta pokraj škole, kojeg neće koristiti samo školska djeca, nego i roditelji s malom djecom, zbog toga je taj nogostup još i značajniji. Moram spomenuti da postoji mnogo prometnica na kojima treba graditi nogostupe, ali prioritet su nam ona naselja u kojima se najviše kreću djeca. Donijeli smo i odluku da u svakom naselju paralelno izvodimo neke od radova, komunalne infrastrukture – istaknula je gradonačelnica Auguštan – Pentek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba