Svečano obilježena realizacija zajedničkog projekta Općine Gornja Stubica, MUP-a i ŽUC-a KZŽ, vrijednog oko 3,5 milijuna kuna

SIGURNOST ŠKOLARACA NA PRVOM MJESTU: Otvoren novoizgrađeni nogostup uz ŽC 2224 u Gornjoj Stubici

Objavljeno: 13.03.2019. zagorjeinternational

Održana je prigodna svečanost otvorenja novoizgrađenog nogostupa uz Županijsku cestu ŽC 2224 (D-307 – Gornja Stubica – Sveti Matej – D29) u Gornjoj Stubici. Načelnik Jasmin Krizmanić pojasnio je kako je došlo do realizacije 3,5 milijuna kuna vrijednog zajedničkog projekta Općine Gornja Stubica, Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Županijske uprave za ceste Krapinsko – zagorske županije.

Nepregledna cesta

– Ovo je županijska cesta koja ide iz Gornje Stubice prema gradu Zagrebu, zapravo, i jedina cesta prema glavnom gradu. Ovdje, kao što i sami vidite, je naseljeno mjesto, blizu središta Gornje Stubice i u pravilu djeca su išla u školu i iz škole pješice, uz ovaj kolnik. Cesta je na ovom mjestu nepregledna, stoga je Općina Gornja Stubica pripremila projekt izgradnje nogostupa, u suradnji sa Županijskom upravom za ceste i prijavila ga na natječaj Ministarstva unutarnjih poslova. Taj je projekt, vrijedan oko 3,5 milijuna kuna, na našu sreću, prihvaćen i zajedno sa ŽUC-om i MUP-om smo krenuli u njegovu realizaciju, pa sada imamo gotovo dva kilometra novoizgrađenog nogostupa u naselju Jakšinec i Sveti Matej. Najvažnije od svega je da smo time djecu, ali i sve ostale pješake, maknuli od kolnika i povećali njihovu sigurnost – istaknuo je gornjostubički načelnik.

Projekt je, dakle, vrijedan oko 3,5 milijuna kuna, od čega su 70 posto sredstva MUP-a, a ostatak sufinanciraju Općina Gornja Stubica i ŽUC.

Dobrobit mještana

– Veseli me što danas ispred Županijske uprave za ceste prisustvujem jednom ovakvom događaju. Prije svega zahvaljujem Općini Gornja Stubica što je prepoznala važnost ovog projekta i samim time pokrenula sve potrebne radnje, od projektne dokumentacije do ostalih aktivnosti koje su dovele do realizacije cijelog projekta. Isto tako, zahvaljujem i Ministarstvu unutarnjih poslova, koje se uključilo u značajnom iznosu u zatvaranje financijske konstrukcije. Naravno, potrebu je prepoznao i ŽUC, koji je sudjelovao s nešto više od 611 tisuća kuna te smo na taj način podigli razinu sigurnosti i pješačkog i cestovnog prometa, na dobrobit svih mještana, ali i svih onih koji će koristiti ovu cestu – rekao je Stjepan Sirovec, ravnatelj ŽUC-a.

Realizaciju projekta pohvalio je i zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek – Jambrek.

– Kada imate pravu ekipu, kada imate vodstvo općine koje se zalaže za sigurnost u prometu, a posebno za sigurnost djece, onda imate i ovakve uspješne projekte. 1800 metara nogostupa, investicija od gotovo 3,5 milijuna kuna, zaista je vrijedna spomena – istaknuo je Ferek – Jambrek. (ib, jj)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba