U Zaboku jučer počela manifestacija “Tjedan mozga u Krapinsko – zagorskoj županiji”

PREDAVANJA DILJEM ZAGORJA: Informirajte se o poremećajima spavanja, hormonskoj ravnoteži i emocijama, a tu su i zanimljive radionice za djecu i mlade

Objavljeno: 12.03.2019. IB

I ove se godine u Krapinsko – zagorskoj županiji obilježava Tjedan mozga, koji uz brojne suorganizatore i koordinatore, organizira Sanja Kovačić, neurologinja iz Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana. Ovogodišnji bogati program započeo je jučer u Zaboku, a do kraja tjedna gostovat će u Krapinskim Toplicama, Bedekovčini, Zlataru, Donjoj Stubici, Zlatar Bistrici i Mariji Bistrici. Prvo predavanje na temu “Tajne uspješne komunikacije” održala je Mirta Freisman Čobanov, iz Partus akademije. Sutra će Sanja Kovačić održati javno predavanje u Gradskoj knjižnici u Zlataru, s početkom u 18 sati, na temu “Poremećaji spavanja”, a u četvrtak u 19 sati na rasporedu je predavanje u Pučkom otvorenom učilištu u Donjoj Stubici na temu “Mozak i hormoni”. Predavačica je Sanja Toljan iz Poliklinike Orlando, a ujedno će biti predstavljene i njene knjige “Čudesna moć hormona”, “Žene u hormonskoj ravnoteži” te “Muškarci u hormonskoj ravnoteži”. U petak je na rasporedu predavanje u općinskoj predavaonici u Zlatar Bistrici. Na temu “Zdrav mozak danas – za sutra!” govorit će akademkinja Vida Demarin, a usput i predstaviti istoimenu knjigu u izdanju Medicinske naklade. Predavanje počinje u 18 sati.

SŠ Bedekovčina

Najviše događanja održat će se u Bedekovčini i to uglavnom za učenike Srednje škole Bedekovčina. Jučer je tako gostovala Tatjana Papst, koja je govorila na temu “Emocije i mozak (osjećati da bi učili)”. Danas u 13 sati Ana Kralj će održati radionicu na temu “Logos učiteljica: Kako probuditi želju za učenjem”. U četvrtak od 13 sati učenici srednje škole – smjer medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege, za učenike osnovne škole održat će radionicu “Kako mi učimo, što mi učimo”, a u petak u 12.20 sati za djecu Dječjeg vrtića Bedekovčina radionicu “Igre koje smo zaboravili – učenje igara”.

Dvostruki program

I ove godine završetak je u Bluesun Hotelu Kaj u Mariji Bistrici. U subotu i nedjelju na rasporedu je dvostruki program. U subotu u 10 sati će radionicu na temu “Hrana za mozak” animirati Petra Polančec. Radionica je predviđena za osnovnoškolce od petog do osmog razreda, ali mogu sudjelovati i mlađi i stariji. Prijave za radionicu su do petka u OŠ Marija Bistrica, kod pedagoginje Marine Milošić i psihologinje Klare Meštrović, te u Općinskoj knjižnici i čitaonici Marija Bistrica. U subotu u 19 sati Rajka Hrbić i Tomislav Grebenar predavat će na temu “Umjetna inteligencija”, a u nedjelju u 10 sati javno predavanje za roditelje i prosvjetne djelatnike “Logos učiteljica: Kako probuditi želju za učenjem” održat će logoterapeutkinja Ana Kralj. I na kraju, u nedjelju u 19 sati javno predavanje “Moderna neurokirurgija” održat će Goran Mrak iz Klinike za neurokirurgiju KBC-a Zagreb.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba