Mladi glazbenici ove će se godine boriti za rekordnu pojedinačnu nagradu od tisuću eura

Do 15. travnja otvorene prijave za šestu sezonu “Bistričkog zvukolika”, međunarodnog natjecanja glazbenika solista i komornih sastava

Objavljeno: 10.03.2019. IB

Udruga “Svesvir“ iz Marije Bistrice poziva mlade talentirane glazbenike da se prijave na ovogodišnji “Bistrički zvukolik” – međunarodno natjecanje glazbenika solista i komornih sastava, koje će zajedno s pratećim koncertima biti održano od 2. do 5. svibnja u Mariji Bistrici. Natjecanje će se održati u kongresnoj dvorani Bluesun hotela Kaj, a ocjenjivat će ga stručni sud, u kojem će i ove godine biti 12 uglednih glazbenika i glazbenih pedagoga. Solisti su raspoređeni u devet, a komorni sastavi u tri dobne kategorije, a svi sudionici mogu se natjecati u samo jednoj mješovitoj disciplini.

141 natjecatelj

Ove je godine dodatno povećan nagradni fond, pa će tako biti isplaćena i rekordna pojedinačna nagrada – najbolji solist u kategoriji bez dobnog ograničenja bit će nagrađen s čak tisuću eura. Rok za prijavu je 15. travnja, a organizatori ističu kako bi ovogodišnje izdanje moglo nadmašiti prošlogodišnji rekordni odaziv od 141 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Austrije te Bosne i Hercegovine.

Pokrovitelji

Bistrički zvukolik su proteklih godina prepoznali i podržali Hrvatsko društvo skladatelja, Hrvatsko društvo udruge gitarskih pedagoga, Hrvatsko društvo flautista, Europska udruga klavirskih pedagoga, Europska udruga gudačkih pedagoga, kao i brojni sponzori te pokrovitelji – Ministarstvo kulture, Krapinsko – zagorska županija, Općina Marija Bistrica i Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke.
Više informacija nalazi se na internetskoj i Facebook stranici “Bistričkog zvukolika”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba