Muzej anđela Varaždin raspisao književni natječaj

Ljubitelji pisane riječi, pošaljite kratku priču na temu duhovnosti, dobrote, ljubavi i osvojite vrijednu novčanu nagradu

Objavljeno: 09.03.2019. JJ

Muzej anđela Varaždin raspisao je osmi Književni natječaj za kratku priču. Kako propisuju uvjeti natječaja, tekst mora biti izvoran i neobjavljen te ne dulji od tri kartice, odnosno, 5400 znakova s razmacima. Mogu sudjelovati svi, bez obzira pišu li hrvatskim standardnim jezikom ili dijalektom. Važno je da priča govori o duhovnosti, važnosti intuicije, dobrote, ljubavi, empatije, vrednovanju nematerijalnih vrijednosti i sličnim temama.

Potpisan šifrom

Rad potpisan šifrom, treba poslati poštom na nekom od elektroničkih medija (u Word formatu.doc) i ispisan na papiru u tri primjerka. U posebnoj kuverti treba poslati osobne podatke o autoru (adresu, broj telefona, e-mail, kratku biografiju s godinom rođenja) i šifru. Radove će odabrati stručno prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od tri člana te će oni biti objavljeni na internetskoj stranici Muzeja anđela i kasnije u tiskanom izdanju. Bit će dodijeljene tri ravnopravne novčane nagrade u iznosu od dvije tisuće kuna, a Muzej anđela dodijelit će i posebnu, Marijinu nagradu.

2. listopada

Nagrade će autorima biti uručene u Muzeju anđela u Varaždinu, na svečanosti povodom Dana anđela čuvara, 2. listopada, kada će autori i čitati priče. Rok za predaju rada je 1. srpnja 2019., a dostavlja se na adresu: Muzej anđela, 42 000 Varaždin, Ul. Stjepana Vukovića 15, s naznakom “Natječaj za kratku priču”. Natječaj podupire Grad Varaždin u okviru javnih potreba u kulturi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter