Jedinstveni poklon povodom Dana žena

U četvrtak u Krapini interaktivni susret s Marijom Jurić Zagorkom

Objavljeno: 03.03.2019. IB

Povodom Dana žena, Udruga Hrvatska žena Krapina i Gradska Knjižnica Krapina, u četvrtak organiziraju interaktivni performans “Susret s Marijom Jurić Zagorkom”.  Radi se o glumačkom performansu, kojim se predstavlja Zagorkin privatni život, kao i osvrt na novinarsko i književno stvaralaštvo.  Rezultat je to najnovijih istraživanja, pokrenutih ponajprije za potrebe snimanja filma “Zagorka“, u kojima je autorica Dubravka Vidović sudjelovala kao producentica i istraživačica, a zatim i istraživanja u okviru Simpozija i Dana Marije Jurić Zagorke, koji se od 2007. godine održavaju svake godine u Zagrebu.

Interaktivni susret

Autorica ovaj performans već duže vrijeme izvodi u organizaciji Društva Marije Jurić Zagorke, te uz preporuku Ministarstva obrazovanja i znanosti Republike Hrvatske. Koncept glumačkog performansa zamišljen je kao interaktivni susret sa Zagorkom, koju utjelovljuje kostimirana glumica, a koji uključuje razgovor s publikom, kroz mogućnost postavljanja pitanja Zagorki, čime se kreira njen osobni doživljaj.

Izložba nakita

Ciljevi ovog programa su povećanje interesa mladih za čitanje knjiga, poticanje novih načina usvajanja znanja kroz kreativnost i istraživanje, upoznavanje povijesti, kao i načina života s kraja 19. i početka 20. stoljeća, te položaj žena u društvu.

Interaktivni performans održat će se u Plavoj dvorani Gradske knjižnice Krapina u 19 sati, a neposredno pred početak programa, otvorit će se izložba nakita Ivane Laure Ilijaš.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba