U Pregradi održana još jedna radionica u okviru projekta “Mladi u centru”

Sudionici raspravljali o mogućnostima uključivanja mladih u život zajednice i donošenju odluka na svim razinama

Objavljeno: 02.03.2019. JJ

U pregradskoj Gradskoj vijećnici održana je još jedna radionica u okviru projekta “Mladi u centru”, koji Grad Pregrada provodi u partnerstvu s Lokalnom akcijskom grupom “Zagorje Sutla” i Mrežom udruga Zagor. Projekt financira Europska unija iz programa Erasmus+, a cilj projekta je unaprijediti status mladih u Pregradi te kroz dijalog s gradonačelnikom i Gradskim vijećem kreirati sadržaje koji su mladima potrebni i zanimljivi.

Igra upoznavanja

Na radionici su sudjelovali mladi Pregračani i Pregračanke te gradonačelnik Marko Vešligaj, članovi gradske uprave, gradski vijećnici i vijećnice te predstavnice Srednje škole Pregrada, ravnateljica Vilmica Kapac i stručna suradnica Valerija Hržica. Nakon uvodne igre upoznavanja, predstavljeni su rezultati world cafea, održanog 26. siječnja, kada su mladi su razgovarali o budućem Centru za mlade u Pregradi, upravljanju centrom, izgledu i opremi, volonterima i volonterkama te o youth workerima. Potom su zajedno s donositeljima odluka, radeći u grupama, raspravljali o mogućnostima uključivanja u život zajednice i donošenju odluka na svim razinama.

Izložene ilustracije

Inače, u okviru projekta, dosad su održane informativne radionice u školama i Učeničkom domu te tri radionice na kojima su mladi oblikovali prijedloge te izražavali svoje mišljenje i davali preporuke. Ideje proizašle iz radionica pretvorene su u ilustracije koje su izložene u Gradskoj vijećnici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba