Radna skupina za podršku darovitim učenicima KZŽ “Futura“ na edukaciji u Osijeku

“ZAROLAJ KLIKERE“: Polaznice dobile kvalitetne smjernice vezane uz primjenu didaktičkih sredstava za razvoj vještina kreativnog mišljenja

Objavljeno: 26.02.2019. IB

Ususret obilježavanju Dana darovitih učenika, 20 članica Radne skupine za podršku darovitim učenicima Krapinsko – zagorske županije “Futura“, s još nekoliko kolegica iz redova učiteljica i stručnih suradnica koje aktivno participiraju u provođenju aktivnosti za poticanje darovitosti i kreativnosti, posjetile su udrugu “Klikeraj“ u Osijeku.

Prva organizacija

Nakon što su predstavnici i osnivači “Klikeraja“, edukacijski psiholozi Josipa Mamužić i Ivan Alagić, predstavili rad svoje udruge, prve organizacije u regiji koja je pokrenula inicijativu za prepoznavanje i rad s darovitim učenicima. Uslijedila je edukacija zanimljiva naziva “Zarolaj klikere“, koja se bavi razumijevanjem kreativnog procesa, praktičnim implikacijama suvremenih znanstvenih spoznaja u ovom području te primjenom didaktičkih sredstava za razvoj vještina kreativnog mišljenja.

Likovne tehnike

Uz teorijska znanja o razvoju kognicije i kreativnosti, polaznice su dobile i izuzetno kvalitetne smjernice vezane uz primjenu didaktičkih materijala, koji pokrivaju razvoj divergentnog i konvergentnog mišljenja, istraživanje likovnih tehnika i kreativno obogaćuju rad s potencijalno darovitom djecom. Edukaciju koju je prošlo 20 polaznica financirala je Krapinsko – zagorska županija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba