U Brestovcu Orehovičkom održano Regionalno natjecanje robotičara – učenika osnovnih škola

Najbolji mladi zagorski robotičari dolaze iz Stubičkih Toplica i Mihovljana

Objavljeno: 26.02.2019. zagorjeinternational

U Osnovnoj školi Stjepana Radića u Brestovcu Orehovičkom, stotinjak mladih zagorskih robotičara, učenika osnovnih škola, sa svojim mentorima, te barem dvostruko većim brojem robota sudjelovali su na natjecanju Croatian Makers lige za zagorsku regiju. Iznimno zahtjevne zadatke mladi su robotičari trebali svladati u sat i pol programiranja, a onda i sve to pokazati u praktičnom radu s robotima pred stručnim prosudbenim povjerenstvom.

Dvije kategorije

Natjecali su se učenici od prvog do osmog razreda, raspoređeni u dvije kategorije, a nakon natjecanja, povjerenstvo, u kojem su bili Dejan Mišar, Miljenko Ilić i Danijel Lika, proglasilo je pobjednike. U mlađoj kategoriji za učenike razredne nastave, prvo mjesto osvojila je OŠ “Vladimir Bosnar” iz Stubičkih Toplica, drugo OŠ “Ljudevit Gaj” iz Mihovljana i treće OŠ Stjepana Radića iz Brestovca Orehovičkog.

12 ustanova

U kategoriji učenika od petog do osmog razreda, prva je bila OŠ “Ljudevit Gaj” iz Mihovljana, drugo mjesto pripalo je OŠ Augusta Cesarca iz Krapine i treće OŠ Antuna Mihanovića iz Klanjca.
Ukupno je na natjecanju sudjelovalo 12 ustanova – 11 zagorskih osnovnih škola te udruga Fenix iz Oroslavja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba