Održana redovna godišnja skupština gornjostubičkog Lovačkog društva “Orao“

Lovci planiraju izgradnju streljane za glinene golubove

Objavljeno: 26.02.2019. IB

U prostoru Lovačkog doma u Gornjoj Stubici održana je redovna godišnja skupština Lovačkog društva “Orao”. Izvješće o radu u protekloj 2018. godini podnijeli su predsjednik Društva Ivan Ilinić, lovnik Jerko Sačer, blagajnik Zlatko Novosel i predsjednik Nadzornog odbora Josip Lešković. Predsjednik Ivan Ilinić govorio je o suradnji s Općinom Gornja Stubica, sa susjednim lovačkim društvima, Lovačkim savezom Krapinsko – zagorske županije, Policijskom postajom Donja Stubica te Parkom prirode Medvednica.

Prebrojavanje divljači

Predsjednik Društva podijelio je odlikovanja istaknutim pojedincima. Tako su lovačko odlikovanje III. reda dobili Davor Benko, Zlatko Novosel i Josip Orešić, a Lovačko odlikovanje II. reda Ljubomir Plaščar, Marijan Petrović i Darko Kučak.

Lovnik Jerko Sačer istaknuo je aktivnosti članova Lovačkog društva, među kojima su  popravci  i izrada lovno – gospodarskih objekata na području lovišta, pri čemu ih je označeno 150, zatim jesensko i proljetno prebrojavanje divljači, odstrel pojedine divljači tijekom sezone lova, aktivnosti uređenja okoliša oko Lovačkog doma, organizacija lova u suradnji s drugim lovačkim društvima, proslava zaštitnika lovaca sv. Huberta i druge aktivnosti.

Edukacija članova

Od plana rada za 2019., predsjednik je, osim redovnih aktivnosti, istaknuo projekt izgradnje streljane za glinene golubove na kojoj bi se mogla organizirati natjecanja, javljanje na razne natječaje koje raspisuje Općina Gornja Stubica, Lovački savez Krapinsko – zagorske županije, Hrvatski lovački savez, ministarstva i druge institucije, kako bi se dobila sredstva za realizaciju pojedinih projekata i aktivnosti. Istaknuo je i edukaciju članova Društva o suzbijanju afričke svinjske kuge, te groznice među svinjama, na kojoj je već bilo vodstvo Lovačkog društva “Orao”.

Na Skupštini je donesena i Odluka o visini članarine i upisnine za lovce i pripravnike za 2019. te Odluka o planu gospodarenja i potvrđivanju financijskog plana za 2019. Osim članova Lovačkog društva, na skupštini su bili načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić i njegov zamjenik Vladimir Škvorc.

 

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba