U sportskoj dvorani u Bedekovčini održan humanitarni koncert za liječenje petnaestogodišnjaka iz Andraševca koji boluje od genetskog poremećaja

KONCERT NADMAŠIO OČEKIVANJA: Za Martina Lešteka prikupljeno više od 37 tisuća kuna

Objavljeno: 25.02.2019. IB

U sportskoj dvorani u Bedekovčini, u organizaciji Udruge “Svatko ima svoju priču”, održan je veliki humanitarni koncert za liječenje Martina Lešteka iz Andraševca. Martin je 15-godišnjak iz Andraševca koji boluje od genetskog poremećaja zbog kojeg uz niz tegoba, poput gubitka vida, ne može samostalno hodati. Pomaže mu terapija robotskom neurorehabilitacijom koja je vrlo skupa – gotovo 200 tisuća kuna godišnje, što roditelji više ne mogu financirati.

Brojni izvođači

Na koncertu su nastupili Kumovi, Begini, Ljubavnici, Boss band, Juraj Galina, Gordana Ivanjek Tušek, Little black dress, Mladen Kos, Ethnotine, Branko Greblički Ventek i Klapa BRV te Martinova sestra Karmela.
Među okupljenim mnoštvom u sportskoj dvorani u Bedekovčini, bili su krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki. Župan Kolar je prije samog početka koncerta istaknuo kako Zagorci imaju senzibilitet za takve stvari.

Puna dvorana

– Uvijek govorim kako sam izuzetno ponosan sto sam župan u takvoj županiji i takvim ljudima. Nije se još dogodilo da kad je neka udruga, županija, ili sama obitelj pokrenula neku akciju za pomoć djetetu ili odrasloj osobi, ljudi nisu reagirali i evo danas je opet dvorana puna. Krapinsko – zagorska županija se uvijek odaziva, tako da smo mi obitelji već uplatili 10.000 kuna za liječenje Martina, inače odličnog učenika OŠ Oroslavje, jedne izuzetno pozitivne mlade osobe – rekao je župan Kolar te podsjetio kako je više djece iz Krapinsko – zagorske županije odlazilo na liječenje robotskom neurorehabilitacijom.
Brojne okupljene posjetitelje koncerta pozdravio je i Martin Leštek, zahvalivši im što su ga došli podržati, a zajedno s izvođačima zapjevao je i svoju omiljenu pjesmu, “Ne diraj moju ljubav”. Zahvale je, uz Martina, uputila i predsjednica Udruge “Svatko ima svoju priču Barbara Sente”, istaknuvši kako je humanitarni koncert nadmašio očekivanja članica udruge. Od prodaje ulaznica prikupljeno je 29.142 kune, dok je na račun uplaćeno 8350 kuna. Dvije tisuće kuna uplatila je i predsjednica RH Kolinda Grabar – Kitarović, koja se u akciju Udruge “Svatko ima svoju priču” uključila drugu godinu zaredom.
Humanitarni žiro račun HR4723600001502479278 za Martina bit će otvoren još dva tjedna.

FOTO: Slaven Janđel

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba