Nakon 16 općinskih i gradskih organizacija osnovanih u kratkom vremenu, u Mirkovcu osnovana i Županijska organizacija BM 365 – Stranke rada i solidarnosti KZŽ – predsjednik je Anđelko Topolovec:

“Sada konačno možemo početi djelovati kao bitna politička snaga u KZŽ – kroz predlaganje, realiziranje i podržavanje projekata za boljitak Zagorja – ekipa smo koja ne ruši, već gradi”

Objavljeno: 13.02.2019. Alen Brodar

U Staroj školi u Mirkovcu održana je Osnivačka skupštine Županijske organizacije BM 365 – Stranke rada i solidarnosti KZŽ, na kojoj je u prisutnosti predsjednika stranke Milana Bandića, saborskih zastupnika, delegata, članova stranke i brojnih uzvanika, za predsjednika izabran Anđelko Topolovec. Glasovalo je 89 od ukupno 97 delegata te su sve odluke donesene jednoglasno.

700 članova

– Stvaranje Stranke rada i solidarnosti u Krapinsko – zagorskoj županiji krenulo je dobro od samog početka. Vrlo brzo uspjeli smo osnovati 16 gradskih i općinskih organizacija, a još ih je četiri ili pet u pripremi. Trenutno nas u Zagorju ima oko 700, a novih članova unatrag nekoliko mjeseci imamo 400-tinjak. No, najbitnije je ovo formiranje Županijske organizacije stranke, kako bismo stvarno postali politička organizacija na području Krapinsko – zagorske županije i da krenemo djelovati. To će djelovanje biti kroz predlaganje, realiziranje i podržavanje dobrih projekata u suradnji s ostalim političkim opcijama, dakako, sve uz naša stranačka tijela koja su sada izabrana te ćemo se, poštujući odluke tih tijela, ponašati u skladu s mogućnostima i boriti za boljitak Zagorja – kazao je novoizabrani predsjednik Topolovec.
Kada govori o projektima za dobrobit Zagorja, dodaje, pokušat će ih se progurati i kroz Vladu RH, budući da Stranka rada i solidarnosti ima i 11 saborskih zastupnika koji će kao Klub zasigurno podržavati projekte za koje će se boriti organizacija stranke iz Krapinsko – zagorske županije.
– Dakako donijet će se i određene odluke vezane za mogućnost suradnje sa županijskom vlašću, s obzirom na naših šestero županijskih vijećnika. Više puta smo naglašavali da nismo ekipa koja se okupila kako bi nešto rušila, već ekipa koja će graditi. Stoga ćemo se, s obzirom na to koliko će nam dozvoliti da surađujemo i da budemo partneri, tako i ponašati prema svim bitnim faktorima u zagorskoj politici – zaključio je Topolovec.
Za potpredsjednike ŽO BM 365 izabrani su Luka Grabušić, Božo Ružak i Branko Kučko, dok je Marija Puh izabrana za političku tajnicu, a Luka Tušek za organizacijskog tajnika. Oni su ujedno i članovi Predsjedništva. U Predsjedništvo su, uz predsjednika, potpredsjednike i tajnike, ušli i Alojz Sajko, Božo Ružak, Josip Beljak, Stjepan Sirovec, Tomislav Končevski, Jurica Vugrek te predsjednica Foruma žena BM 365 KZŽ i predsjednik ili predsjednica Foruma seniora BM 365 KZŽ, koji još trebaju biti izabrani.

“Prorok u svom mjestu”

Odbor ŽO BM 365 – Stranke rada i solidarnosti imat će do 35 članica i članova, a u njemu će biti članovi Predsjedništva, predsjednici gradskih i općinskih organizacija stranke, predsjednici gradskih i općinskih vijeća, županijski vijećnici, tajnik Foruma mladih BM 365 KZŽ, tajnica Foruma žena BM 365 KZŽ te tajnik Foruma seniora BM 365 KZŽ.
– Očekujem da taj duh rada i solidarnosti, zajedništva i hrvatske budućnosti, koji njegujem već 19 godina u Zagrebu, napravivši od Zagreba europsku metropolu i standard koji Zagrepčani uživaju ovih 19 godina, uživa i svaki kutak Lijepe Naše, pa i Zagorje. Drugo, od integriranog prijevoza do zajedničke aglomeracije. Želja mi je da se svi ljudi u Zagorju peljaju kao da stanuju na Črnomercu ili u Dubravi. I treće, nećemo odustati dok ne približimo cijeli “kaj” Zagrebu, ne samo Zagorje, nego i svaki dio Hrvatske gdje se govori “kaj”. Jer Zagreba ne bi bilo bez Zagorja, a ni Zagorja bez Zagreba. I zato rad, solidarnost i zajedništvo, Hrvatska su budućnost – rekao je Bandić, dodavši kako smatra da je Anđelko Topolovec prava osoba za preuzimanje čelne pozicije Županijske organizacije stranke.
– Osvojio je pet mandata u svom mjestu, a svi znamo da je najteže biti prorok u svom mjestu. Ja mu čestitam, čestitam i našoj saborskoj zastupnici Mariji Puh. Mene su šest puta birali za Sabor, šest puta za zagrebačkog gradonačelnika, no, dužnost saborskog zastupnika obnašao sam samo tri mjeseca. Ali nikad se ne zna, možda se i meni posreći da jednog dana dođem u Sabor. Tko zna što mi puhne u glavu od polovice ove godine. Jer od 1. lipnja mene može mijenjati jedna od zamjenica do kraja mandata bez izbora, pa se možda i ja odlučim ići malo fotkati u Sabor – zaključio je Bandić.
Inače, sjedište stranke bit će u Krapini, u Ulici Ante Starčevića 3, na starom autobusnom kolodvoru, a otvorenje stranačkih prostorija bit će na samo Valentinovo, u četvrtak u 8.45 sati. Tamo će predsjednik stranke Milan Bandić i novoizabrani predsjednik Županijske organizacije stranke Anđelko Topolovec održati konferenciju za medije, a potom i obići krapinski sajam te se družiti s građanima u novootvorenim stranačkim prostorijama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba