“PROMICANJE ISTINE O DOMOVINSKOM RATU”: U Zaboku obilježena završnica projekta Udruge veterana specijalne policije Domovinskog rata “Barun”

PRISTIGLO 150 RADOVA IZ 22 ŠKOLE: Nagrađeni mladi autori najboljih likovnih i literarnih radova na temu Domovinskog rata

Objavljeno: 13.02.2019. zagorjeinternational

U zabočkoj Gradskoj knjižnici “Ksaver Šandor Gjalski” u utorak je održana svečanost povodom završetka projekta Udruge veterana specijalne policije Domovinskog rata “Barun”, “Promicanje istine o Domovinskom ratu”, za 2018. godinu. Otvorena je izložba te su dodijeljene nagrade i zahvalnice autorima radova pristiglih na likovno – literarni natječaj na temu Domovinskog rata.

Braniti domovinu

Likovno – literarni natječaj provodi se od 2014. godine, a prošle je godine pristiglo 150 radova iz 22 škole. O radovima su na svečanosti govorile članice ocjenjivačkog suda, Julija Barunčić Pletikosić i Mirjana Smolić. Okupljene su pozdravili i ravnateljica Gradske knjižnice Branka Vrbanec, predstavnica sudionika u projektu, ravnateljica Osnovne škole “Vladimir Bosnar” Stubičke Toplice Brigitte Gmaz, tajnik Udruge veterana specijalne policije Domovinskog rata “Barun” i voditelj projekata Radmil Pavalić Paraga te predsjednik udruge Mladen Hrastinski, koji je dodijelio zahvalnice za sudjelovanje u projektima i pomoć u njihovoj realizaciji.
Predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki čestitala je dobitnicima priznanja i zahvalnica.
– Udruga veterana specijalne policije Domovinskog rata “Barun” svojim marljivim radom jako puno čini za svoje članove te ove mlade ljude upoznaje s time kako je časno braniti domovinu. Moguće je da ćemo među dobitnicima nagrada u budućnosti imati i nekog poznatog književnika ili nekoga tko će nam svojim slikama pripovijedati prekrasne priče – poručila je Hubicki.

Prvonagrađeni učenici

U kategoriji literarnih radova nižih razreda osnovnih škola, nagrada je dodijeljena Karlu Vragotuku iz Osnovne škole Konjščina – Područne škole Jertovec, a za učenike viših razreda Juliji Škof iz OŠ Belec. U kategoriji učenika srednjih škola, nagrađena je Tamara Ožvald iz Srednje škole Zlatar.
U kategoriji likovnih radova, među učenicima nižih razreda osnovnih škola dodijeljene su nagrade za poticaj Janu Bosu, Totu Šipeku Glavaču, Ivi Aščić i Sari Cerovečki iz OŠ “Vladimir Bosnar” Stubičke Toplice. Prva nagrada za likovne radove učenika viših razreda osnovnih škola dodijeljena je Katarini Kešćec iz OŠ “Vladimir Nazor” Budinščina, a za likovne radove učenika srednjih škola, Marti Prugovečki iz SŠ Zlatar.
Projekti su provođeni uz financijsku potporu Krapinsko – zagorske županije, Ministarstva hrvatskih branitelja, Općine Stubičke Toplice i Grada Donja Stubica. Izložba radova može se razgledati do 5. ožujka, u radnom vremenu zabočke Gradske knjižnice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba