Održana godišnja izvještajna skupština Gljivarskog društva “Medenka” iz Zlatara

U PLANU STRUČNA PREDAVANJA: “Javnost ćemo upoznati s najčešćim gljivama i otrovnim vrstama, te pravilima ponašanja na gljivarskim staništima”

Objavljeno: 12.02.2019. zagorjeinternational

Gljivarsko društvo “Medenka” iz Zlatara održalo je godišnju izvještajnu skupštinu. Osim izvješća o radu, usvojen je i plan aktivnosti za ovu godinu. Budući da je rad udruge, osim na gljivarska druženja, manifestacije i stručne izlete, usmjeren i na edukaciju, tijekom godine planira se stručno predavanje za članove i građane te predavanja u osnovnim i srednjim školama, kako bi se šira javnost upoznala s najčešćim gljivama zagorskog kraja i otrovnim vrstama, pravilima ponašanja na gljivarskim staništima, te kako bi se razvijala ekološka svijest i svijest o očuvanju biološke raznovrsnosti.
– I ove godine društvo će organizirati svoje tradicionalne manifestacije, “Gljivarenje v zlatarskom kraju” i sedmu Izložbu gljiva, a u planu su i druženja i razmjena iskustava s društvima iz Krapinsko – zagorske županije i stručni izleti po Hrvatskoj, ovisno o financijskim mogućnostima i interesu članova, kao i sudjelovanje na manifestacijama grada Zlatara – rekao je predsjednik društva Avelin Fijačko.
Također, udruga izrađuje programe i projekte s kojima ostvaruje dio financiranja na dostupnim natječajima. Društvo “Medenka” danas broji 131 člana, član je Hrvatskog mikološko – gljivarskog saveza i surađuje s brojnim društvima iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba