Pozivaju se žene starije od 55 godina

#Za BITI+54: U Krapinskim Toplicama radionica čitanja Zagorkinih djela, etnografsko – likovna radionica i radionica o statusu žena kroz povijest

Objavljeno: 10.02.2019. JJ

Centar za ženske studije, Etnografski muzej i LAG “Zagorje – Sutla” organiziraju radionice čitanja, etnografsko – likovne radionice te radionicu o statusu žena kroz povijest za žene starije od 55 godina, koje će se održati u subotu, 16. veljače, od 9 do 15 sati u prostoru Općinske knjižnice u Krapinskim Toplicama. Radionice se odvijaju u okviru projekta #Za BITI+54_Na Zagorkinom tragu: baština i inovativnost.

Kviz znanja

Radionica čitanja koju vodi Vesna Barilar, uz aktivne doprinose sudionica, uključit će usporednu analizu romana iz ciklusa Gričke vještice i dijelova Zagorkinih autobiografskih tekstova, s naglaskom na obradu motiva progona i otpora. Na kraju radionice, predviđen je i kviz znanja. Radionicu o rodnim stereotipima kroz povijest vodit će Tajana Broz.
Likovno – etnografska radionica koju vode Jadranka Hlupić Dujmušić i Anastazija Petrović bavit će se različitim tehnikama vezenja, no ovog puta na pomalo neobičnoj podlozi – papiru. Fotografije iz bogatog foto-arhiva Etnografskog muzeja te stranice iz Zagorkinih djela poslužit će kao pozadina na kojoj će sudionice imati priliku kreativno se izraziti. Predznanje bilo koje vrste nije uvjet za sudjelovanje, a uz radionice i druženje s poznavateljicama Zagorkinog djela te likovnom umjetnicom i etnologinjama, bit će organiziran i ručak za sudionice.

Osiguran prijevoz

Ovisno o broju prijava, za sudionice će biti osiguran i prijevoz minibusom iz smjera Klanjca i Zaboka. Ukupan broj sudionica ograničen je na 30, a sudjelovanje je besplatno. Prijaviti se možete putem e-maila: [email protected] ili WhatsApp/Viber aplikacije na broj 091/75 22 375. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, kontakt, općinu/grad te priložiti obostranu kopiju/fotografiju osobne iskaznice, ukoliko još niste sudjelovali u programu “Zagorkin kamp”. Kontakt osoba Tajana Broz.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba