Udruga “Korak po korak do zdravlja” Klanjec organizira dva predavanja

Ugledna psihologinja otkrit će vam kako biti dobar roditelj, a možete se informirati i o sarkopeniji, čestoj pojavi u procesu starenja

Objavljeno: 06.02.2019. JJ

Udruga “Korak po korak do zdravlja” Klanjec organizira ovog četvrtka s početkom u 18 sati u Izložbenoj dvorani Gradske knjižnice u Klanjcu predavanje o sarkopeniji. Radi se o čestoj pojavi u procesu starenja koju karakteriziraju smanjenje mišićne mase, snage i funkcije koja se obično javlja nakon 40. godine života, a ubrzava nakon 70. te povećava rizik od padova. Predavanje će održati Valentina Blažinčić, specijalistica fizikalne medicine i terapije u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice.

Pothranjenost ili pretilost

– Ulaz na predavanje je slobodan pa pozivamo sve koje zanima ova tema, jer se i sami nalaze u rizičnoj skupini ili je to možda netko od članova njihove obitelji, da dođu i saznaju više o tome kako nutritivni problemi poput pothranjenosti ili pretilosti, specifičnih deficita u našem organizmu pridonose riziku nastanka sarkopenije i krhkosti naših kostiju, ali i koji programi u prehrani i fizičkoj aktivnosti mogu pomoći u prevenciji – poručuju organizatori.

U školi

A u suradnji s Osnovnom školom Antuna Mihanovića, udruga u petak organizira predavanje pod nazivom “Kako biti dobar roditelj”, koje će se održati u 17 sati u prostoru škole. Predavačica je ugledna psihologinja Radojka Kraljević. Predavanje je namijenjeno prvenstveno roditeljima djece nižih razreda, ali i  svim drugim zainteresiranim roditeljima, kao i članovima udruge.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba