U Mariji Bistrici blagdan sv. Vinka proslavili nešto kasnije od uobičajenog, ali zato dvostruko

Slavili Vincekovo u vinogorju Puzek i kod kleti Zdravka Šimunca – Šećera

Objavljeno: 27.01.2019. zagorjeinternational

Udruga vinogradara Marija Bistrica proslavila je Vincekovo. Nakon pozdrava organizatora na Trgu pape Ivana Pavla II. uslijedio je odlazak u vinogorje Puzek iznad Gledca, u naselju Poljanica Bistrička, gdje je ceremoniju predvodio meštar Štef Pepeljnjak, a sudjelovali su i članovi KUD-a “Lovro Ježek”, uz limenu glazbu, KUD-a ”Laz” i Udrugu kuburaša ”Marija Bistrica”, kao i glazbeni sastav ”Slemberi”.

FOTO: RMB
FOTO: RMB

Tradicionalno, uz Vincekovo bistričkih vinogradara, i Planinarsko društvo Grohot organiziralo je Vincekov planinarski pohod obilaznice ”Za dušu i tijele – Mirko Fulir”, ove godine po deveti put, gdje je vinograd blagoslovio vlč. Stjepan Halužan. Vincekovo je u subotu organizirala i Udruga vinara i podrumara Vinski Vrh i to kod kleti Zdravka Šimunca – Šećera na Vinskom Vrhu. U prigodnom programu nastupio je Župni zbor Sv. Ivana Krstitelja Zlatar Bistrica, a ceremonijal meštar je bio Nenad Kralj. Vinograd je blagoslovio rektor Svetišta Majke Božje Bistričke, preč. Domagoj Matošević. Nakon programa održan je domjenak uz svirku grupe Enigma.

Najnovije po kategorijama

˝Kada se sjetim kako smo igrali nogomet zajedno teško je, a ovo je naš mali doprinos da se prisjetimo svega što je dao za nogomet, našem klubu i što je kao čovjek dao svima nama˝

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter