Održana 27. međunarodna izložba mladih vina Trsek 2019., najveća manifestacija takve vrste u Hrvatskoj

“DAN BEZ VINA JE DAN BEZ SUNCA”: Šampionima proglašeni graševina vinarije Kopjar i merlot Ker-Vin Tomislava Glavića

Objavljeno: 27.01.2019. zagorjeinternational

U Ludbregu je održana 27. izložba mladih vina 2019., u organizaciji udruge vinogradara Trsek. Ova tradicionalna izložba mladih vina izrasla je u zavidnu manifestaciju, najveću takve vrste u Hrvatskoj, na kojoj se okuplja preko 300 vinara s područja Hrvatske, Slovenije i Mađarske. Ove godine prijavljeno je 577 uzoraka za ocjenjivanje, od čega 565 vina, 9 voćnih vina i 3 rakije.

Jedni od najaktivnijih

Branko Kežman, predsjednik Udruge vinogradara Trsek pozdravio je sve prisutne, zahvalio na podršci svima koji sudjeluju u radu udruge kojoj je cilj okupljanje vinogradara, vinara, poduzetnika i ostalih srodnih udruga u svrhu unapređenja proizvodnje kvalitete vina i podizanje turističke ponude Ludbrega i okolice.
Na svečanom otvorenju zamjenica gradonačelnika Ludbrega Renata Potočnik istaknula je rad Udruge Trsek kao jedne od najaktivnijih udruga na ludbreškom području. Također, pohvalila je projekt zajedničkog uređenja pokaznog podruma kao jedne od glavnih turističkih točki Grada Ludbrega.
U ime Varaždinske županije okupljenim vinarima, vinogradarima i gostima obratio se župan Varaždinske županije Radimir Čačić.
– Veseli me što je ova izložba izrasla u najveću izložbu mladih vina u Hrvatskoj što je još jedno priznanje za Varaždinsku županiju te njezin turistički razvoj. Varaždinska županija konstantno podržava rad udruge Trsek. To ćemo raditi i dalje i u većim financijskim iznosima, a od vas vinogradara i vinara očekujemo i veće ambicije. Napravite da ova izložba bude pojam vrhunske kvalitete vina u Hrvatskoj – naglasio je Čačić.
Uz izreku “Dan bez vina je dan bez sunca”, župan Čačić proglasio je 27. izložbu mladih vina otvorenom.

19 posto zlatnih

Najbolje ocjenjena mlada vina na 27. međunarodnoj izložbi mladih vina Trsek 2019. u kategoriji bijelo proglašena je graševina 1/1 vinarije Kopjar, a u kategoriji crno merlot 3/21 KER-VIN vlasnik: Tomislav Glavić. Od ukupno 577 prikupljenih uzoraka 19 posto osvojilo je zlatna odličja, 54 posto srebrna, 18 posto brončana, priznanja su dobila dva posto uzoraka, dok ih je sedam posto eliminirano.
Na izložbi vina u Ludbregu prisutni su bili i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, zamjenik župana Tomislav Paljak, načelnik Općine Sveti Đurđ Josip Jany, županijski vijećnici Nenad Koščak i Krešimir Horvat, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj dr.sc.Dragutin Vincek, predsjednik Gradskog vijeća Grada Ludbrega Antun Šimić te predsjednici prijateljskih udruga s područja Hrvatske, Slovenije i Mađarske.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter