OPORBA ZADOVOLJNA: Svetokriški HDZ i HSS održali sastanak međustranačke koordinacije

“Veseli što će se na zadovoljstvo svih Svetokrišćana vrtić konačno početi graditi”

Objavljeno: 24.01.2019. AB

U prostorijama Općine Sveti Križ Začretje održan je sastanak međustranačke koordinacije svetokriškog HDZ-a i HSS-a, koji zajedno djeluju kao oporba u Općinskom vijeću.
Jedna od tema sastanka bila je aktualna realizacija projekata na području Općine u 2019. godini, s posebnim osvrtom na planiranu i dugo očekivanu izgradnju dječjeg vrtića.
– Dječji vrtić u Svetom Križu Začretju, prema zadnjim projekcijama, vrijedan je preko devet milijuna kuna. Naime, Ministarstvo poljoprivrede putem Mjere 7.4.1., Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, osiguralo je novac te je za Općinu Sveti Križ Začretje odobren maksimalni iznos od 7,4 milijuna kuna, dok bi ostatak novca trebala osigurati Općina. Poznata su višegodišnja nastojanja i angažman v. d. predsjednika OO HDZ- a Miljenka Šoštarića oko ove teme, kao i da je koalicija HDZ-a i HSS-a u svom predizbornom programu uoči zadnjih lokalnih izbora, kao jedan od strateških projekata Općine, naznačila realizaciju izgradnje Dječjeg vrtića. Isto tako i HSS se već više godina, kroz nekoliko mandata, zalagao za realizaciju tog projekta, pa veseli što će se na zadovoljstvo svih Svetokrišćana vrtić konačno početi graditi na zemljištu u vlasništvu Općine, nasuprot općinske ambulante – istaknuto je na koordinaciji, na kojoj je, između ostalog, izražena potpora održavanju ovakvih sastanaka pa se tako do kraja veljače očekuje i sljedeća koordinacija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba