Možda baš vi osvojite glavnu nagradu – kameru

ZA MLADE KREATIVCE OD 16 DO 30 GODINA: Sutra se otvara foto – video – literarni natječaj na temu Europske unije

Objavljeno: 09.01.2019. JJ

Hrvatska zajednica županija poziva sve kreativce od 16 do 30 godina da se prijave na natječaj EU2ME, za foto, video i literarne radove. Kreativni natječaj organizira se u sklopu projekta CROSSOVER, financiranog iz programa Europa za građane. Cilj natječaja je potaknuti mlade da o svojoj općini, gradu ili županiji promišljaju kao djelu Europske unije. Natječajem se želi potaknuti mlade da sami stvaraju i razmišljaju o Europskoj uniji, kao i svim pozitivnim aspektima koje je članstvo u Europskoj uniji donijelo Republici Hrvatskoj, stoga se očekuje da sudionici promisle o Europskoj uniji i putem svojih fotografija, videa ili sastavaka, odgovore na određena pitanja – što je to Europska unija, što Europska unija čini za mene, gdje vidim budućnost Europske unije, zašto su mladima važni izbori za Europski parlament, koji su potencijalni izazovi Europske unije, što danas znači biti mladi Europljanin, zašto je moj glas bitan? Svojim radovima sudionici mogu odgovoriti samo na jedno ili na više navedenih pitanja.

12 zemalja

Ovaj natječaj organiziran je u sklopu projekta CROSSOVER, koji okuplja 14 partnera iz 12 zemalja, koji su podijeljeni u dvije grupe. U prvoj skupini su organizacije iz zemalja gdje je sudjelovanje mladih na izborima 2014. godine bilo nisko: Češka (18,20%), Hrvatska (25,24%), Mađarska (28,97%), Poljska (23,83%), Slovenija (24,55%) i Slovačka (13,05%). U drugoj skupini su zemlje s najvećom izlaznošću mladih na izbore: Malta (74,80%), Italija (57,22%), Danska (56,32%), Irska (52,44%), Švedska (51,07%). Temeljna ideja projekta je razviti akcije koje mogu učinkovito riješiti nedostatak interesa za glasovanje mladih na europskoj razini. Kako bi se ispravno riješio taj izazov, potrebna je promjena načina razmišljanja, a to se mora postići “zdravom” izloženost raspravama i aktivnostima o tome zašto je sudjelovanje presudno za budućnost Unije i njezine građane. Stoga su očekivani rezultati projekta poboljšanje znanja i vještina mladih sudionika i unaprjeđenje demokratskog angažmana potaknutog na europskoj razini, uglavnom kroz povećanje stope sudjelovanja na izborima za Europski parlament 2019.

Do 21. siječnja

Nagrade će se dodijeliti u tri kategorije – najbolja fotografija, najbolji video i najbolji sastavak, a natječaj će biti otvoren od 10. siječnja u ponoć do 21. siječnja u 23:59 sati. Pobjednici u sve tri kategorije na dar će dobiti GoPro Hero 7 white kameru. Pravila natječaja objavljena su na internetskoj stranici Krapinsko – zagorske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba