Preuzimanjem ove odgovorne uloge, KZŽ postaje dio važne svjetske financijske i poslovne mreže – na svečano otvorenje ureda 21. siječnja, uz Darka Horvata, dolaze ministri iz Kosova, Makedonije i Gane

U Dvorcu Bračak bit će ured međunarodne organizacije koja okuplja poslovne anđele na području cijele Europske unije

Objavljeno: 09.01.2019. JJ

U ponedjeljak, 21. siječnja, bit će otvoren ured World Business Angels Investment Foruma (WBAF) za područje Europske unije, koji će biti smješten u Dvorcu Bračak. Dolazak na svečanost otvorenja potvrdila su četiri ministra: hrvatski ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministar inovacija i poduzetništva Republike Kosovo Besim Beqaj, ministar Republike Makedonije zadužen za investicije Zoran Sapurić te ministar poslovnog razvoja Republike Gane Ibrahim Mohammed Awal, koji će biti sudionici ministarskog panela na temu “Globalna suradnja na olakšavanju pristupa međunarodnim izvorima financiranja za poduzetnike početnike i poduzetnike u intenzivnoj fazi rasta”. Podršku otvaranju WBAF ureda u Republici Hrvatskoj, koji će okupljati poslovne anđele na području cijele Europske unije, dala je i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović, koja će dan nakon otvorenja, u utorak, 22. siječnja 2019. godine, održati prijem za delegaciju WBAF-a.

Globalna suradnja

WBAF uredom u Republici Hrvatskoj upravljat će Poduzetnički centar Krapinsko – zagorske županije, dok će predsjednik Upravnog odbora WBAF ureda u RH biti krapinsko – zagorski župan Željko Kolar. Preuzimanjem ove odgovorne uloge, KZŽ je postala dio svjetske financijske i poslovne mreže koja ima za cilj olakšati pristup kapitalu za poduzetnike početnike i poduzetnike u intenzivnoj fazi rasta. WBAF je međunarodna organizacija koja teži olakšati pristup financiranju za poslovne subjekte, od start-up do scale-up poduzeća. Posvećena je globalnoj suradnji, kako bi se osnažio svjetski gospodarski razvoj putem stvaranja inovativnih financijskih instrumenata za inovatore, start up-ove te mala i srednja poduzeća.

Baybars Altuntas

Predsjednik WBAF-a je Baybars Altuntas, uspješan poduzetnik, poslovni anđeo, zvijezda turske verzije Shark Tanka (poduzetnički reality show) i autor bestselera “Iz autobusa u superauto: kako sam postao velika televizijska zvijezda i proslavljeni ulagač“, u kojoj opisuje svoje poduzetničko iskustvo i put do uspjeha. Ujedno je i potpredsjednik Europske trgovinske asocijacije za poslovne anđele, seed projekte i druge dionike na tržištu u ranoj fazi razvoja (EBAN), predsjednik Udruge poslovnih anđela Turske (TBAA), svjetski ambasador poduzetništva za Tursku i zemlje Balkana, kao i dobitnik nagrade “Best Individual” u Europi (EBAN).

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba