POHVALILI IH SHIFFRIN I HIRSCHER: Iako su se reflektori svjetskih medija sa Sljemena već preselili na padine drugih europskih skijališta, pohvale oko pripreme staze još se ne stišavaju – a u tome je “svoje prste” imalo i 17-ero mladih Zagoraca iz svetokriškog SKI kluba Stars

“Ponosni smo na našu mladu ekipu i njihov angažman u klubu – oni su ove godine ‘gore’ odradili glavninu posla. Sad nas čekaju akcije na našem poligonu podno Žitnice”

Objavljeno: 09.01.2019. Alen Brodar

Reflektori svjetskih medija već su se sa Sljemena preselili na padine drugih europskih skijališta, no pozitivni komentari na ovogodišnju organizaciju utrka Snježne kraljice, još se ne stišavaju.

Najbolja u sezoni

Dakako, najviše znači što su samu stazu pohvalili ponajbolji svjetski skijaši, a najbolji među njima, ovogodišnji osvajači Snow Queen Trophyja, Mikaela Shiffrin i Marcel Hirscher, nakon što su okrunjeni, rekli su da su to bili najbolji uvjeti na stazi u cijeloj dosadašnjoj sezoni, na čitavom Audi FIS Ski World Cupu. Veći kompliment organizatorima zagrebačke utrke uistinu ne može doći, a i ove su godine svoje prste u pripremi staze imali Zagorci. Članovi svetokriškog Ski kluba Stars, njih 17, osim što su radili na pripremi staze, bili su i “čuvari vrata” za vrijeme samih utrka.

FOTO: Sport-IT
FOTO: Sport-IT
FOTO: Sport-IT
FOTO: Sport-IT
FOTO: Sport-IT
FOTO: Sport-IT
FOTO: Sport-IT
FOTO: Sport-IT

– Ponosni smo na našu mladu ekipu i njihov angažman u klubu. Oni su ove godine odradili glavninu posla “gore” – rekao nam je tajnik SKI kluba Stars Igor Perhot.
Najavio je ujedno i akcije koje uskoro kreću na svetokriškom poligonu podno Žitnice, čim to vremenski uvjeti dopuste, sada već četvrtu godinu zaredom. Ako je suditi po vremenu ovih dana, bit će to vrlo brzo.
– Prvo nam predstoji zasnježenje poligona, a potom ponovno krećemo sa školom skijanja za klince, a veliko finale je utrka Prvenstva u veleslalomu za djecu do 12 godina – kazao nam je Perhot.

Škola skijanja

Kao što smo već pisali, Sveti Križ Začretje postaje jedan od centara skijanja u Zagorju, iako nema velikog brda.
– Poligon je prvobitno namijenjen školi skijanja i to baš za početnike. U sezoni nam kroz školu prođe oko 150 klinaca. Oni se ovdje mogu pripremiti za bilo koju stazu, bilo kojeg skijališta. Nauče kretati se na skijama, raditi plužne zavoje i ono što je najbitnije, kontrolirati svoju brzinu. Ovo nam je idealno mjesto gdje možemo djecu pripremiti i onda bez straha s njima krenuti prema nekom od skijališta. Sigurnost nam je na prvom mjestu, a nakon naše škole svako dijete koje ju prođe, može sigurno skijati – zaključio je Perhot.
Veselimo se tako ponovnim zimskim radostima na najkraćoj, a nekima opet najdužoj, skijaškoj stazi u Zagorju – podno Žitnice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba