DONATORSKA AKCIJA ZA ZAKLADU VITA: U atriju Županijske palače u Varaždinu podijeljeno je više od 500 sarmi i pire krumpira te je skupljeno preko 2000 kuna

Varaždinci su ponovno pokazali svoje dobro srce te unatoč hladnom jutru, strpljivo stajali u redu za sarmu spremljenu od varaždinskog zelja

Objavljeno: 30.12.2018. AB

U atriju Županijske palače u Varaždinu u subotu je održana donatorska akcija za Zakladu Vita, čiji osnivač je Varaždinska županija, a koja pomaže djeci oboljelih od malignih i drugih teških bolesti. Varaždinci su ponovno pokazali svoje dobro srce te unatoč hladnom jutru, strpljivo stajali u redu za sarmu spremljenu od varaždinskog zelja. Podijeljeno je više od 500 sarmi i pire krumpira te je skupljeno preko 2000 kuna.

Veliki troškovi liječenja

Sarmu su dijelile i upraviteljica Zaklade Vita Natalija Martinčević i čuvarica sjemena varaždinskog zelja Marija Cafuk iz Vidovca, koja je ujedno donirala zelje i krumpir za današnju akciju.
– Naši građani su ponovno pokazali svoju želju da pomognu i unatoč hladnom jutru došli su u atrij na sarmu i donirali novac za pomoć radu Zaklade Vita. Ovim putem zahvaljujem svima koji su se odazvali na našu donatorsku akciju. Troškovi koje imaju roditelji prilikom liječenja, putovanja i nabavke lijekova su jako veliki i svaka kuna koju skupimo da im pomognemo je bitna – rekla je Natalija Martinčević.
Posebno se zahvalila Mariji Cafuk iz OPG-a Cafuk, koja je donirala zelje i krumpir te Damiru Crlenom iz Udruge kuhara Varaždinske županije, koji je bio zadužen za pripremu sarme i pire krumpira.

Sarme za Caritas

Akciji su se odazvali i varaždinski župan Radimir Čačić, županijski vijećnici Vlasta Cindrić, Nenad Koščak, Krešimir Horvat i Nina Begičević-Redžep, načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić te brojni drugi.
Upraviteljica Zaklade nakon završene donatorske akcije u atriju posjetila je Caritasovu pučku kuhinju te donirala 100 sarmi i pire krumpira za korisnike.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter