U varaždinskoj Županijskoj palači uručeni ugovori za 68 novih stipendista – učenika i studenata

Župan Čačić: Po broju studenata trenutno smo na visokoj europskoj razini, sada još samo treba obrazovanje što više vezati uz potrebe gospodarstva

Objavljeno: 29.12.2018. zagorjeinternational

U četvrtak su na prigodnoj svečanosti u varaždinskoj Županijskoj palači uručeni ugovori o stipendiranju učenicima i studentima koji su dobili stipendije Varaždinske županije u ovoj školskoj, odnosno akademskoj godini. Tako je ukupno 68-ero učenika i studenata dobilo ugovore, pa će, uz prijašnje stipendiste, Varaždinska županija u ovoj godini stipendirati ukupno 145 studenata i učenika. Svečanosti su, uz učenike i studente te njihove roditelje, prisustvovali i župan Radimir Čačić, njegov zamjenik Tomislav Paljak te članovi Povjerenstva za dodjelu stipendija.

Župan Čačić je izrazio zadovoljstvo ulaganjem Županije u područje obrazovanja.

700 kuna, svih 12 mjeseci

– Županijske stipendije iznose 700 kuna, ali se isplaćuju svih 12 mjeseci u godini, kontinuirano, i jednom kad ih dobijete, ako ste redovni student, dobivat ćete ih do kraja studiranja. Državne stipendije iznose 1200 kuna, ali se isplaćuju 10 mjeseci na godišnjoj razini i onda se ponavlja cijeli proces. Smatramo da je ovo naše rješenje kvalitetnije, da donosi socijalnu stabilnost. Pristupi su različiti, ali treba naglasiti da je sustav razvijen i da dobro i u velikom postotku pokriva potrebe naših studenata – istaknuo je župan Čačić te dodao da je stipendiranje jedna od mjera kojom se nastoji povećati postotak visokoobrazovanih ljudi u Varaždinskoj županiji.

Udvostručili broj

– Moram iskreno reći kako smo udvostručili broj studenata na fakultetima, u odnosu na ono razdoblje kad sam prvi put obnašao dužnost župana i ovog smo trenutka na visokoj europskoj razini i tako to treba i biti. Sad nam još treba onaj fini tuning, još treba obrazovanje što više vezati uz potrebe gospodarstva, počevši već od srednje škole, a posebno treba voditi računa o našim deficitarnim zanimanjima i to ne samo u gospodarstvu, već i, primjerice, na svim razinama u zdravstvu. Na tome ćemo inzistirati – poručio je župan Čačić okupljenima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba