Donesena prva izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Donje Stubice

Gradonačelnik Gospočić: Mislim da će na proljeće privatni investitori, potaknuti ovom izmjenom, ići u nove projekte koji će doprinijeti razvoju cijelog grada

Objavljeno: 28.12.2018. zagorjeinternational

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Donje Stubice, donesena je prva izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja mjesta Donja Stubica. Kako je rekao gradonačelnik Nikola Gospočić, radi se o vrlo kompliciranom i dugotrajnom poslu, s obzirom na to da je veći dio središta Donje Stubice zaštićeno područje, pa postoje brojna ograničenja vezana uz gradnju. Tom je izmjenom, između ostaloga, po prvi puta omogućena izgradnja ravnih krovova te izgradnja više stambenih zgrada, a pomoglo se i gospodarstvenicima te je najavljeno proširenje proizvodnih hala u više donjostubičkih tvrtki.
– Ovo je najviše što smo u ovom trenutku mogli napraviti i mislim da će se na proljeće i privatni investitori, potaknuti upravo tom izmjenom prostornog plana, ići u nove projekte koji će doprinijeti razvoju cijele Donje Stubice – rekao je gradonačelnik Gospočić za Radio Stubicu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba