U Dvoru Veliki Tabor održano tradicionalno paljenje treće adventske svijeće

Posjetitelji uživali u proizvodima OPG-ova, kobasicama i kuhanom vinu, najmlađi u radionicama, a dodijeljena je i “Zlatna rožica” – nagrada za najuređeniju okućnicu

Objavljeno: 19.12.2018. IB

Dvor Veliki Tabor, tradicionalno je dobio čast organizirati paljenje treće adventske svijeće u sklopu adventa u Muzejima Hrvatskog zagorja. Svijeću su zapalili načelnik Desinića Zvonko Škreblin i desinićki župnik vlč. Franjo Mezak.

Priredba je organizirana u nedjelju u suradnji s općinom Desinić i lokalnim OPG-ovima. U ponudi su bile kobasice i kuhano vino, a posjetitelji su osim okićenog bora i adventskog vijenca, mogli vidjeti i ovce. Održane su radionice i dodijeljeni pokloni za djecu te nagrada za najljepše kreiranu i održavanu okućnicu. Učinila je to Turistička zajednica područja Kumrovec, Desinić i Zagorska Sela, koja je nagradu “Zlatna rožica” za najuređeniju okućnicu u 2018. uručila bračnom paru Zlatku i Ljiljani Frlić, kao i priznanje Luciji Dravinec za uspješnu demonstraciju izrade bučnice na ovogodišnjem Bučnica Festu.
U programu su sudjelovali članovi KUD-a “Horvatska” iz Velike Horvatske, Pjevački zbor “Đuro Prejac” iz Desinića, Desinićke Mažoretkinje, Klapa Brv, učenici Glazbene škole iz Pregrade, pjevači iz Doma za odrasle osobe Bidružica, Dječji vrtić “Tratinčica”, zadruga desinićke Osnovne škole, te nekoliko lokalnih OPG-ova sa svojim ukusnim proizvodima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba