Kickboxing klubovi iz Bedekovčine i Krapine nastupili na Međunarodnom kickboxing kupu “Croatia Open 2018. – 1. Memorijal Davor Jović”

Zmaj s osvojenih pet zlata i srebrom, prvi klub u kick lightu, najbolji seniori Sovec i Bertić

Objavljeno: 17.12.2018. JJ

U subotu je u zagrebačkom Podsusedu, u sportskoj dvorani “Sutinska Vrela”, održan Međunarodni kickboxing kup “Croatia Open 2018. – 1. Memorijal Davor Jović” u tatami disciplinama point fighting, light contact i kick light za sve dobne skupine, te ring disciplinama full contact i low kick za juniore i seniore. Izvršni organizator turnira bio je Zagrebački kickboxing savez i HKBS. Sudjelovalo je 745 natjecatelja iz 88 klubova i šest zemalja.

Kategorija početnika

Kickboxing klub Zmaj je s osvojenih pet zlata i srebrom bio prvi klub Kupa u kick lightu, dok je u ukupnom poretku zauzeo visoko sedmo mjesto. Ivan Sovec je proglašen najboljim seniorom Kupa u light contactu, a Ivan Bertić najboljim seniorom Kupa u kick lightu.

U light contactu, u kategoriji starijih kadetkinja do 42 kilograma, Elena Ljubek je osvojila treće mjesto. Treća je bila i Ana Sovec u kategoriji starijih kadetkinja do 55 kilograma. Valentin Pozaić je osvojio treće mjesto u kategoriji seniora do 89 kilograma. Prva mjesta su osvojili Ivan Bertić, u kategoriji juniora do 84 kilograma i Ivan Sovec, u kategoriji seniora do 74 kilograma. U kick lightu, prva mjesta su osvojili Elena Ljubek (starije kadetkinje do 42 kg), Ana Sovec (starije kadetkinje do 46 kg), Ivan Bertić (juniori do 84 kg), Ivan Sovec (seniori do 74 kg) i Ivan Bertić (seniori do 89 kg). Valentin Pozaić je u kategoriji seniora do 89 kg bio peti, a Diana Franke druga u kategoriji seniorki do 70 kg.
Na Kickboxing kupu u Podsusedu nastupio je i Kickboxing klub Krapina, čijih je 10 natjecatelja nastupilo u point fighting disciplini. U kategorijama početnika natjecali su se Roko Krstić (do 22 kg), koji je osvojio treće mjesto te Petra Marija Poslončec (do 22 kg), koja je osvojila prvo mjesto. Mark Bišćan i Arijan Šaić natjecali su se u kategoriji do 28 kg te su podijelili peto mjesto. Filip Sinković je u kategoriji preko 32 kg s dvije pobjede ušao u finale, gdje je izgubio s jednim bodom razlike i osvojio drugo mjesto. Laura Debeljak je u kategoriji do 28 kg pobijedila u polufinalu i osvojila drugo mjesto, dok je Aurora Krstić u kategoriji preko 32 kg zbog ozljede morala predati meč i završila na petom mjestu. Nikolina Rebić je u kategoriji preko 47 kg briljirala u četvrtfinalu, ali je zaustavljena u polufinalu te je osvojila treće mjesto.

Nepobjediva Petra Marija

U kategoriji djevojčica do 19 kg, Petra Marija Poslončec je opet bila nepobjediva te je osvojila još jedno prvo mjesto. Roko Krstić je među dječacima do 22 kg osvojio treće mjesto, Mark Bišćan (do 25 kg) peto, Arijan Šaić (do 28 kg) treće i Borna Topolovec (do 32 kg) također treće mjesto. Među mlađim kadetima do 32 kg, Borna Topolovec je bio drugi, dok su Filip Sinković (preko 32 kg) i Laura Debeljak (28 kg) osvojili treća mjesta. Antonela Cesarec se borila među mlađim kadetkinjama preko 47 kg i s tri pobjede osvojila prvo mjesto, a prva je bila i u kategoriji starijih kadetkinja do 50 kg, s dvije pobjede.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba