Ministarstvo turizma objavilo Odluku o odabiru projekata i dodjeli potpora temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2018.

PROŠLA DVA ZAGORSKA PROJEKTA: Za kumrovečki i klanječki Centar za posjetitelje te Kuću europskih himni u Klanjcu osigurano ukupno 723 tisuće kuna

Objavljeno: 17.12.2018. JJ

Ministarstvo turizma objavilo je Odluku o odabiru projekata i dodjeli potpora temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2018. Odobrena su sredstva za sufinanciranje 62 projekta u vrijednosti 23.479.000 kuna. Sredstva su namijenjena javnom sektoru – jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave za razvoj javne turističke infrastrukture, a kroz ovu odluku odobrena su sredstva za sufinanciranje 26 projekata uređenja plaža, 25 centara za posjetitelje/interpretacijskih centara, sedam projekata javne turističke infrastrukture u funkciji aktivnog turizma i četiri projekta uređenja javnih zahoda.
Za projekte uređenja centara za posjetitelje, sredstva su odobrena Općini Kumrovec, za drugu fazu rekonstrukcije zgrade Centra za posjetitelje, za što je osigurano 323 tisuće kuna, te Gradu Klanjcu, za Centar za posjetitelje “Putevima Lijepe naše” te Kuću europskih himni, za što je osigurano 400 tisuća kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba