NEMA IM RAVNIH: Oroslavski Srele brutal Team petu godinu zaredom najjači bench press klub u Hrvatskoj

NA NAJJAČE I U ĐURĐEVCU: Srećko Srele Martinić i Boris Gregorina oborili nacionalne rekorde, u Zagorje stigla još dva zlata i srebro

Objavljeno: 17.12.2018. AB

U Đurđevcu je 15. i 16. prosinca održano sedmo Državno prvenstvo Hrvatske u powerliftingu i bench pressu, na kojem je nastupilo 138 natjecatelja iz 21 kluba Hrvatskog powerlifting saveza. Među njima su bili i članovi oroslavskog Srele brutal Teama, koji su ponovno dominirali natjecanjem te su osvojili četiri zlata i jedno srebro te pritom srušili dva rekorda u bench pressu.

Zlatni powerlifter

Prvog dana natjecanja je u powerliftingu Miljenko Peček iz Krapine u kategoriji open do 74 kg osvojio prvo mjesto, podigavši iz čučnja 170 kg, u “mrtvom dizanju” 190 kg i u bench pressu 115 kg – total 475 kg.
Drugog dana natjecanja, četvero oroslavskih benchera bilo je dovoljno da PLK Srele brutal Team iz Oroslavja petu godinu zaredom u Hrvatsko zagorje donese titulu najboljeg bench press kluba u Hrvatskoj.
Tako je Jelena Turjak Jurina iz Bedekovčine u kategoriji open do 72 kg podigla 52,5 kg i osvojila drugo mjesto, Ružica Martinić iz Oroslavja u kategoriji open do 63 kg osvojila je zlato, podigavši 70 kg, dok je Boris Gregorina iz Oroslavja u kategoriji master 2 do 93 kg podigao 156 kg i tako za jedan kilogram srušio pet godina stari rekord.
Predsjednik i osnivač kluba Srećko Martinić Srele iz Oroslavja u kategoriji master 1 + 120 kg također je osvojio zlato i postavio novi hrvatski rekord, popravivši svoj stari za dva kilograma. Srele je naime podigao 198 kg, što je bio drugi rezultat cijelog natjecanja.

Oroslavje dominira

– Hvala svima koji prate i podržavaju moj rad i rad mog kluba, ovih divnih natjecatelja. Pun sam dojmova i u dobroj vjeri ne želim nikog poniziti, no zaista, ovih pet godina od kad postoji bench press liga od 21 kluba, iz velikih gradova, kao što su Zagreb, Šibenik, Vukovar, Virovitica i Zadar, jedan mali zagorski gradić Oroslavje dominira među njima. Ovo nije lagan sport, puno mladih krene, no vrlo brzo odustanu. Da bi se ostvario kontinuitet uspjeha treba biti puno ljubavi i odricanja, uz sve obveze koje nam život nameće – zaključio je Srećko Martinić Srele.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba