Na ovogodišnji foto natječaj pristigle 132 fotografije, od kojih je u uži krug ušlo njih 54

Drugu godinu zaredom, najbolju fotografiju “Bajke na dlanu” snimio Slaven Janđel

Objavljeno: 14.12.2018. IB

U Bluesun hotelu “Kaj” u Mariji Bistrici održana je svečanost proglašenja pobjednika ovogodišnjeg foto natječaja “Bajka na dlanu“ te otvorenje izložbe radova koji su ušli u uži izbor na natječaju. Drugu godinu zaredom, pobjednik je Slaven Janđel, dok je drugo mjesto osvojio Zoran Stanko, a treće Mladen Ban. Nagradu je pobjedniku natječaja uručila zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, koja je uputila čestitke i svim ostalim sudionicima natječaja.

Novčane nagrade

– Pet godina rastemo u kvaliteti i broju fotografija, a posebno nas veseli pojavljivanje uvijek novih lica, što govori da smo na pravom putu. Krapinsko – zagorska županija je ove godine proglašena najboljom destinacijom kontinentalnog turizma. To se nije dogodilo slučajno. Puno se radi, a i ovaj je natječaj dao svoj doprinos osvajanju te titule, te je i on jedan od brojnih dijelova naše “Bajke na dlanu” – rekla je Petek.
Trojica prvoplasiranih su, uz uvećane nagrađene fotografije, osvojili i novčane nagrade, koje je osigurala Krapinsko – zagorska županija te poklon bonove.
Žiri su i ove godine činili poznati hrvatski fotografi Stephan Lupino, Mare Milin i Dragutin Škreblin. Također, nagrađeni su pobjednici prema glasovima publike putem Facebook stranice portala Zagorje.com – Tomica Forko i Tihana Masnjak, kojima je poklone uručila glavna urednica Zagorskog lista Maja Šimunić. Okupljene je pozdravio i načelnik Marije Bistrice Josip Milički te direktor Bluesun hotela “Kaj” Marin Soljačić, a prisustvovao je i zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek.

Sva godišnja doba

Natječaj je bio otvoren od 1. kolovoza do 31. listopada. Pristigle su 132 fotografije, od kojih je u uži krug ušlo njih 54, te su one izložene u Bluesun hotelu “Kaj”. Svrha natječaja je promovirati Zagorje kao turističku destinaciju. Fotografije moraju biti snimljene isključivo na području Krapinsko – zagorske županije. Cilj je “Bajku na dlanu” prikazati kroz sva godišnja doba, s njezinim prirodnim ljepotama, kulturnom i prirodnom baštinom. U glazbenom dijelu programa nastupila je sopranistica Josipa Lončar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba