U zagrebačkoj “Regaleriji”, izložbeno – prodajnom salonu Regeneracije, predstavljena kolekcija tepiha za 2019. godinu

TWINS – kolekcija koja će ciljano pokriti šire zahtjeve suvremenog kupca

Objavljeno: 13.12.2018. zagorjeinternational

Povodom predstavljanja kolekcije “Twins” za 2019. godinu, u utorak je u “Regaleriji” u Zagrebu, izložbeno – prodajnom salonu Regeneracije, održana izložba tepiha. Ručno taftani tepisi dizajnersko – proizvodni su fenomen, vrlo jak, jedinstveni zaštitni znak Zaboka i Regeneracije. Ovogodišnji proizvodni program proširen je s ambicijom stvaranja kolekcija koje ciljano pokrivaju šire zahtjeve suvremenog kupca, kako javnog (korporacijskog), tako i pojedinačnog (unikatnog).

Opremanje poda

Naime, korporacijski ili javni interijerski prostori, kao dio suvremenih, autorskih rješenja, uključuju i dizajnersko – koloristički aspekt izgleda poda. Funkcija tepiha tako u isto vrijeme predstavlja rješavanje pitanja opremanja poda (engl. flooring), kao važne estetske i funkcionalne dimenzije urbanog modernističkog mišljenja.
Dolaskom novog kreativnog direktora Tončija Vladislavića, Regeneracija se usmjerila prema strukturiranju dizajnersko – proizvodnog programa.

Dizajn dokrevetnjaka

– Kolekcija za 2019. godinu svoje ishodište temelji u dizajnu dokrevetnjaka. Tu činjenicu sam iskoristio da propitujem koncept dvostrukosti i koncept blizanaca, što znači propitivati simetriju, zrcalnu simetriju, identičnost dviju polovica, kao i pitanje ravnoteže ili pozitiva i negativa jednog te istog dizajna. Kolekcija se stoga zove “Twins”, što u prijevodu s engleskog jezika znači blizanci. Naravno, takvi tepisi funkcioniraju i pojedinačno, a može se reći da su na neki način umanjeni dizajn, budući da njihovim povećavanjem možemo doći do dizajna većih dimenzija, koji može funkcionirati kao jedan. Vizualna izbalansiranost, geometrijski pristup i minimalizam vraćaju tepihu onu auru koju objekti primijenjene umjetnosti imaju od razdoblja modernističkog dizajna kao dijela suvremenosti, a kojoj dajemo adekvatan doprinos na razini svjetskih trendova – rekao je na predstavljanju kolekcije Tonči Vladislavić, kreativni direktor u Regeneraciji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba