Održan dječji vikend manifestacije “Advent u Mariji Bistrici“

Od mađioničara, paljenja adventske svijeće, nastupa dječjih skupina, predstava i vožnje vlakićem, do koncerta teen zvijezde Endija

Objavljeno: 11.12.2018. zagorjeinternational

Održan je drugi, dječji vikend manifestacije “Advent u Mariji Bistrici“. Otvorio ga je u subotu u Domu kulture Vladimir Štimac sa svojim mađioničarskom showom. Nakon toga, održana je predstava za djecu ”Darak manji, darak veći – svetom Niki je u vreći”, koju je izveo ”Šareni svijet”, a na središnjem bistričkom trgu nastupili su: ”Šarene loptice”, Dječji zbor OŠ Marija Bistrica, Dječji pjevački zbor “Sveta Katarina” iz Zagorskih Sela i Dječji zbor “Cvrkutići” iz Svetog Križa Začretje. Na radionicu pečenja božićnih kolačića odazvalo se 40-ak djece.

Otvorenje klizališta

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, otvorenje klizališta “Bistrička ledena bajka“, koje je bilo najavljeno za subotu, otkazano je i za sada nije poznat novi termin otvorenja.
U nedjelju je, uz nastup djece iz marijabistričkog Dječjeg vrtića ”Pušlek“, upaljena druga adventska svijeća, a upalila ju je polaznica vrtića Ema Ivak. Nakon mise, održan je koncert teen zvijezde Endija, a nakon njega na Trg je stigao sveti Nikola s darovima, koje je osigurala Općina Marija Bistrica. U Domu kulture održan je tradicionalni koncert ”Mali, srednji, srednji… veliki”, uz nastupe dječjih sekcija KUD-a “Lovro Ježek“ i KUD-a Laz, kao i mladih tamburaša oba KUD-a te učenika Osnovne i Osnovne glazbene škole Marija Bistrica.

Pjesnička večer

Drugi adventski vikend završio je uz pjesničku večer u organizaciji Udruge STAV. Glavna organizatorica i ove je godine bila Sanja Kovačić, uz koju su sudjelovale i pjesnikinje Sanja Mendek, Tanja Klapač, Željka Meštrović Kruhak, Elvira Belošević, Gordana Tkalec i Mirjana Križanović. Glazbene gošće bile su Nika Kovačić i Samanta Totović. U subotu i nedjelju bila je omogućena i vožnja vlakićem do centra, gdje su se održavale radionice za djecu.

FOTO: RMB

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba