Izložit će 27 slika pejzaža, ponajviše mora i zagorskih brega, nastalih u protekle dvije godine

U četvrtak otvorenje samostalne izložbe slika zagorske akademske umjetnice Maje Vukine Bogović u Muzeju Mimara

Objavljeno: 09.12.2018. IB

U četvrtak u 19 sati u Muzeju Mimara otvoriti samostalna izložba akademske umjetnice Maje Vukine Bogović, ravnateljice Gradske knjižnice i čitaonice “Antun Mihanović” u Klanjcu. Predstavit će se s ukupno 27 slika nastalih u protekle dvije godine. U svom radu kao polazište umjetnica uzima pejzaž, a dva su tematska područja unutar kojih istražuje nove mogućnosti izraza – more i zagorski bregi.

O autorici

Vukina Bogović je diplomirala 2000. godine na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti, u klasi profesora Frana Para, s ciklusom sliko – crteža “Obećana zemlja“. Deset godina kasnije diplomirala je i bibliotekarstvo na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i time zaokružila svoje dvije ljubavi – likovnu umjetnost i književnost.  Od 1997. godine sudionica je 29 skupnih i 14 samostalnih izložbi, te dobitnica nagrade Zagrebačke banke za najboljeg diplomanta slikara – grafičara 2000. godine i nagrade osmog Zagorskog likovnog salona u Krapini 2018. godine.

 CityArtStudio 

Od završetka studija slika izlaže na samostalnim i skupnim izložbama te kontinuirano održava radionice za djecu i odrasle. Piše priče za djecu i bavi se ilustracijom i dizajnom. Pokrenula je i svoj samostalni kreativni centar.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba