Mjesec dana vrhunske zabave uz program “Adventa u Zaprešiću” i “Ledenu bajku” na Trgu Ivana Pavla II.

Uz klizalište, kuhano vino i zimske specijalitete, očekuje vas svirka Bosutskih bećara, Psihomodo Popa, Klape Intrade te brojni drugi kulturno – zabavni sadržaji

Objavljeno: 07.12.2018. zagorjeinternational

I ove godine očekuje vas mjesec dana lude ledene zabave na Trgu Ivana Pavla II. u Zaprešiću. “Ledena bajka” donosi dašak adventa uz klizalište, prigodnu blagdansku ponudu, kuhana vina i zimske specijalitete. Djeca će i ove godine doći na svoje jer su bajke, pa i ova ledena, pisane upravo za njih. Doček veselog Djeda Božićnjaka, nastupi dječjih klubova, predstave, animatori, doček male nove godine uz veliki vatromet i još hrpu zabave za najmlađe koja je već tradicionalno dio zaprešićkog blagdanskog ozračja. Oni malo stariji uživat će u odličnoj svirci raznih bendova, koncertu Klape Intrade, Psihomodo Popa, Bosutskih Bećara, Savskih valova i Adama Končića, zatim u slavlju za Štefanje uz Beatta band i veselom dočeku Nove godine uz grupu eXcite.

Dvorac pod svijećama

Inače, manifestacija “Advent u Zaprešiću”, u sklopu koje se održava “Ledena bajka”, otvorena je proteklog vikenda. Ove subote u prostorima Pučkog otvorenog učilišta Zaprešić u 11 sati bit će obilježeno 10 godina udruge “Stepinčeva oaza mira”, a u 19 sati na rasporedu je predstavljanje “Tri male knjige”. U Muzeju “Matija Skurjeni” održava se Božićni koncert HPD-a “Jelačić”, također s početkom u 19 sati.
Na drugu nedjelju došašća, 9. prosinca, posjetitelji će u Velikoj dvorani POUZ-a moći uživati u cjelovečernjem koncertu KUD-a Kupljenovo “35 nam je godina tek…”
U utorak, 11. prosinca, u 18 sati u Gradskoj knjižnici “Ante Kovačić” održava se Božićni koncert učenika Glazbene škole pri Osnovnoj školi Pavao Belas, dok se idućeg dana s početkom u 19 sati u Muzeju “Matija Skurjeni” otvara izložba Željka Karaule “Cvjetna retrospektiva”.
Na blagdan sv. Lucije, 13. prosinca, posjetitelji će moći uživati u programu “Dvorac pod svijećama” u dvorcu Lužnica, gdje će se 15. i 16. prosinca od 10 do 18 sati održavati Božićni sajam. 15. prosinca u 20 sati počinje 12. FA FEST – tradicionalni festival akustične glazbe u izvedbi Rade Šerbedžije i Zapadnog kolodvora, u Velikoj dvorani POUZ-a.

Božićni valcer

Treća adventska nedjelja donosi Božićni koncert Puhačkog orkestra Zaprešić, koji će se održati u Vršilnici Novi dvori s početkom u 19 sati. Ondje 21. prosinca s početkom u 20 sati igra multimedijalna predstava “…Niti…”
17. prosinca na rasporedu je Božićni dječji glazbeno – poetski recital u Gradskoj knjižnici, s početkom u 19 sati, a 21. prosinca u Velikoj dvorani POUZ-a u 18 sati prvi Božićni koncert učenika OŠ Antuna Augustinčića “Dvadeset božićnih zvijezda”. Od 21. do 23. prosinca održava se duhovna obnova u Lužnici, a 22. prosinca u 18 sati Božićni valcer UU Plemićke mladeži u Pastoralnom centru Župe Marije Kraljice apostola. KUD Jablanovec svoje će božićne koncerte imati u Društvenom domu u Jablanovcu, 22. prosinca u 19 sati, i u crkvi Marije Pomoćnice u Ivancu, 29. prosinca, također u 19 sati. Večer uoči Badnjaka, u 19 sati, mališani će moći uživati u baletu “Pusa Djeda Božićnjaka”, u Velikoj dvorani POUZ-a, a 26. i 27. prosinca na Trgu Ivana Pavla II. od 18 sati bit će prikaz živih jaslica, u organizaciji udruge “Stepinčeva oaza mira”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba