Mještani malog mjesta kraj Krapine šokirani pokušajem prijevare 76-godišnjakinje

PREDSTAVIO SE KAO DIREKTOR BANKE: Usred bijela dana došao joj na vrata i pokušao je nagovoriti da podigne svu svoju ušteđevinu u svrhu provjere novčanica

Objavljeno: 04.12.2018. zagorjeinternational

Prije nešto manje od dva mjeseca izvještavali smo o dvojici muškaraca iz Krapinsko – zagorske županije koji su po nevjerojatnom, pomalo filmskom scenariju prevarili više od 50 ljudi, obećavši im rješenje o mirovini ili povećanju mirovine, ako im plate određenu svotu novca.
Prevarantima je zagorska policija naposlijetku ipak stala na kraj, no, to ne znači da je došao kraj pokušajima prevara na području Krapinsko – zagorske županije, posebice usmjerenima prema starijim osobama.

Prijavila policiji

Jedan takav slučaj prošlog je tjedna potresao stanovnike malog mjesta kraj Krapine, kada se usred bijela dana, oko 16 sati, na dvorište obiteljske kuće 76-godišnje A. J. parkirao kombi tamnosive boje, za kojeg se kasnije utvrdilo da je bio iznajmljen, a iz kojeg je izašao muškarac od, kako nam je otkrila žrtva, oko 35 godina, kojeg ona ne poznaje, a koji se predstavio kao direktor banke. Staricu je pokušao uvjeriti da joj je u banci krivotvoren novac. Želio ju je nagovoriti da ode u banku, podigne ušteđevinu i donese novac njemu, u svrhu provjere novčanica. Srećom, uplašena 76-godišnjakinja nije nasjela, već je slučaj prijavila policiji.
No, s obzirom na to da živi sama, nije joj svejedno.
– Mene je strah. Čak i ako uhvate prevaranta koji je bio kod mene, što ako je on dio neke veće organizacije, pa mi se netko poželi osvetiti? Bojim se… Živim sama i više se uopće ne osjećam sigurno – rekla nam je kratko žrtva ovog pokušaja prevare, zamolivši nas da joj upravo iz tog razloga ne otkrivamo identitet.

Bilo im je sumnjivo

Šokirani su bili i susjedi, koji su uspjeli fotografirati dotični kombi.

– S obzirom na to da se sve to odvijalo usred bijela dana, mi smo svi vidjeli kombi kada je došao na dvorište. Bio nam je odmah nekako sumnjiv. Svi smo ovdje kuća do kuće, čovjek bi pomislio da smo sigurni u tako malom mjestu. Da gospođa nije tako dobro reagirala, ovaj je slučaj mogao završiti s tragičnim posljedicama – rekla nam je jedna susjeda, prisjetivši se slučaja ubojstva 76-godišnje V. J., koju je krajem listopada u njezinoj kući u Bedekovčini ubio pljačkaš kojeg je zatekla po povratku s večernje mise.
Iz Policijske uprave krapinsko – zagorske doznajemo da je zaprimljena kaznena prijava te da daljnja kriminalistička istraživanja vrši Policijska postaja Krapina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba