Gradsko vijeće Donje Stubice jednoglasno usvojilo proračun za iduću godinu, koji iznosi gotovo 43 milijuna kuna

Uredit će se dječji vrtić, Fellerova zgrada i društveni domovi te asfaltirati cesta Gornji Hruševec – Vurača

Objavljeno: 02.12.2018. zagorjeinternational

Gradsko vijeće Donje Stubice na sjednici je jednoglasno usvojilo proračun za 2019. godinu. Prihodi su, zajedno s proračunskim korisnikom dječjim vrtićem, planirani u iznosu od 42,9 milijuna kuna, dok su rashodi planirani s 345 tisuća kuna manje od prihoda, izvještava Radio Stubica.

Pomoći preko natječaja

Najveći dio, 26 milijuna kuna, odnosi se na planirane pomoći preko natječaja, od čega je 11 milijuna kuna ugovoreno već ove godine, dok se ostatak planira kandidirati iduće. Najveća planirana stavka je uređenje Fellerove zgrade, za koju je potrebno još gotovo osam milijuna kuna. Od izvornih prihoda, najviše se planira od poreza i prireza, oko 11,9 milijuna kuna. Na rashodovnoj strani, uz već ove godine ugovoreno uređenje dječjeg vrtića, asfaltiranje ceste Gornji Hruševec – Vurača, uređenje društvenih domova i drugo, te uz Fellerovu zgradu, planira se uređenje bivše zgrade žandarmerije, izgradnja reciklažnog dvorišta, dovršetak uređenja Doma kulture, uređenje parkirališta kod groblja, a realizacija tih i drugih projekata ovisit će o odobrenim sredstvima na projektnim natječajima.

Sufinanciranje udžbenika

Od manjih aktivnosti, planira se asfaltiranje devet manjih dionica cesta po naseljima, održavanje nerazvrstanih cesta, a planirane su i pomoći sportskim i drugim udrugama, sufinanciranje udžbenika osnovnoškolcima, osim ako iste neće preuzeti država, plaćanje prijevoza srednjoškolcima te stipendije učenicima i studentima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba