Za djecu otvorena izložba likovnih radova “Deca vam govoriju kaj smiju i moreju“, održane su i kreativne radionice

DND Zabok nizom aktivnosti obilježio Dan Konvencije UN-a o pravima djeteta

Objavljeno: 02.12.2018. IB

Povodom Dana Konvencije UN-a o pravima djeteta koji se obilježava 20. studenoga, Društvo “Naša djeca“ Zabok održalo je nekoliko aktivnosti za djecu. Najprije je u Gradskoj knjižnici Ksavera Šandora  Gjalskog u Zaboku otvorena prigodna multimedijska izložba pod nazivom “Deca vam govoriju kaj smiju i moreju“. Likovno – kreativni radovi na temu dječjih prava, izrađeni su na radionici animacije Škole animiranog filma iz Čakovca u sklopu 7. KIKI-ja – međunarodnog festivala dječjeg filma, a paralelno s izložbom mogao se pogledati i filmić koji su napravila djeca.

Radionica “Dječja prava“

 U petim razredima Osnovne škole K.Š. Gjalskog održane su radionice na temu “Dječja prava“ kako bi se “petaše“ poučilo o pravima djece, njihovim dužnostima i obavezama. Kroz igru, raspravu i nekoliko edukativnih filmova informirali su se o Konvenciji UN-a o pravima djeteta, najvažnijem dokumentu koji se tiče njih samih. Radionicu je vodila tajnica DND-a Zabok Jasenka Borovčak uz pomoć članica Dječjeg foruma Natalije Grabrovečki, Petre Ravlić, Sare Premerl Peštaj i Ive Sadaić. Djeca su tom prigodom poručila: “Odrasli čujte naš glas, dječja prava su bitna za nas!“, “Sva prava su važna!“, “Druženje je fora, družiti se uvijek mora!“ te “Sva prava poštuj ti i svijet ćemo popraviti!“.

Dječji forum

U sklopu radionica Dječjeg foruma, nova generacija forumašica, svake subote s voditeljicama Nedom Novosel i Janom Borovčak bave se pravima djece i osmišljavaju raznolike aktivnosti kojima bi se željele baviti. Povodom Dana Konvencije izradile su svoja kreativna rješenja simbola dječjih prava.

– Konvencija UN-a o pravima djeteta dokument je na kojem se temelje svi programi, akcije, aktivnosti i projekti DND-a Zabok, a jedna od naših misija je upoznavanje djece s Konvencijom i promicanje prava djeteta te smo upravo iz tog razloga u još većoj mjeri željeli upoznati djecu s dječjim pravima i što za njih znači Konvencija UN-a o pravima djeteta – rekla je tajnica DND-a Jasenka Borovčak.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba