Povodom Međunarodnog dana volontera, u Zaboku održana prigodna konferencija

Prezentirani rezultati projekta “VolontirAJMO” i otvorena izložba fotografija lokalnih organizatora volontiranja

Objavljeno: 29.11.2018. zagorjeinternational

Povodom Međunarodnog dana volontera, koji se obilježava 5. prosinca, s ciljem promocije volonterstva u ruralnom području, u srijedu je u Zaboku održana konferencija “Volontirajmo”. Prezentirani su rezultati projekta “VolontirAJMO – jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za volontiranje”, kojeg je tijekom 2017. i 2018. godine provodila Mreža udruga Zagor u partnerstvu s Društvom Naša djeca Zabok, Krapinsko – zagorsko županijom, Lokalnom akcijskom grupom Zagorje – Sutla, Školom za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Osnovnom školom Janka Leskovara, Volonterskim centrom Zagreb i ACT Grupom.

Snimljen film

Uz konferenciju, u cilju poticanja građana na volonterski rad, održano je i otvorenje izložbe s prikazom fotografija lokalnih organizatora volontiranja i njihovih volonterskih aktivnosti te je prikazan film o razvoju volonterstva na području KZŽ, kojeg su u okviru projekta snimili učenici ŠUDIGO-a. Nikolina Bertol iz Mreže udruga Zagor predstavila je rezultate projekta “VolontirAJMO”, Tajana Broz iz LAG-a Zagorje – Sutla govorila je o volonterstvu u ruralnom području LAG-a Zagorje – Sutla, a o tome kako je nastao dokumentarac o razvoju volonterstva, govorila je Valentina Petric Klaužer iz ŠUDIGO-a.

Zbor DND-a

U glazbenom dijelu programa nastupio je zbor DND-a Zabok, koji je izveo pjesmu o volontiranju. Događanju je nazočila i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek te zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba