Korisnici napokon dobivaju sigurnost opskrbe pitkom vodom tijekom cijele godine

Mještani Svetog Mateja donijeli odluku o prelasku na sustav Zagorskog vodovoda

Objavljeno: 29.11.2018. IB

U srijedu je u Vatrogasnom domu u Svetom Mateju održan sastanak mještana Svetog Mateja s načelnikom Gornje Stubice Jasminom Krizmanićem, njegovim zamjenikom Vladimirom Škvorcem te predstavnicima Zagorskog vodovoda d.o.o., direktorom Marijem Mihovilićem i rukovoditeljem Odjela tehničke podrške i upravljanja investicijama Milanom Škrnjugom. Nakon što su predstavnici Zagorskog vodovoda mještanima prezentirali uvjete, rokove i mogućnosti priključenja na Zagorski vodovod, mještani su donijeli odluku da prelaze na sustav Zagorskog vodovoda. U narednom periodu će djelatnici Zagorskog vodovoda obići teren i početi s pripremom za izgradnju mreže.

Zdravstveno ispravna

Općina Gornja Stubica mještanima će pružiti tehničku i administrativnu podršku kako bi se pravno regulirali odnosi i prelazak na sustav javnog isporučitelja vodnih usluga. Načelnik Krizmanić je izrazio zadovoljstvo i zahvalio mještanima Svetog Mateja što su donijeli ovakvu odluku. Istaknuo je da prelaskom na sustav Zagorskog vodovoda dobivaju sigurnost opskrbe pitkom vodom koja je zdravstveno ispravna, što znači da u budućnosti više neće biti nestašice vode uslijed sušnog razdoblja, kao što je bio slučaj ove i prethodnih godina s lokalnim vodovodom.

Poticaj za druge lokalne vodovode

Istaknuo je i da se nada kako će ova odluka biti poticaj i drugim lokalnim vodovodima, kojih je na području općine 15, da u narednom periodu donesu odluke o prelasku na sustav Zagorskog vodovoda, kako bi se mogla izgraditi mreža i izvršiti priključenje, jer im je to jedino jamstvo da imaju opskrbu pitkom vodom tijekom cijele godine.
Sastanku su nazočili i potpredsjednik Općinskog vijeća Ivan Bigec iz Svetog Mateja, zatim predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Sveti Matej II. Damir Fuček zajedno s članovima Vijeća Mjesnog odbora te predsjednik Vodovodnog odbora Sveti Matej II. Mario Fuček.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba