BUDITE NA OPREZU: Niz krađa i prevara u Zagorju

Proteklih dana krao se nakit, novac, kreditne kartice, pa čak i gorivo iz radnih strojeva

Objavljeno: 28.11.2018. JJ

Policijska uprava krapinsko – zagorska evidentirala je tri kaznena djela teške krađe, jedno kazneno djelo krađe i jedno kazneno djelo prijevare.
U vremenu od 24. do 27. studenoga u mjestu Grdenci, na području grada Zaboka, na gradilištu ceste nepoznati počinitelj je otuđio određenu količinu željezne armature i nasilno otvorio spremnike za gorivo na radnim strojevima te otuđio pogonsko gorivo. Vlasniku je počinjena materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna.

Nasilno ušao

U utorak je 40-godišnja hrvatska državljanka prijavila da joj je nepoznati počinitelj iz njezine kuće u Zlatar Bistrici otuđio veću količinu zlatnog nakita. Vlasnici je počinjena materijalna šteta od više tisuća kuna.
U mjestu Gregurovec, općina Mihovljan, nepoznati je počinitelj nasilno ušao u obiteljsku kuće u vlasništvu 78-godišnjeg hrvatskog državljanina, iz koje je otuđio određenu količinu zlatnog nakita. Vlasniku je počinjena materijalna šteta od više tisuća kuna.
U Pregradi je 24. studenoga iz obiteljske kuće u vlasništvu 42-godišnjeg hrvatskog državljanina nepoznati počinitelj otuđio novac i kreditne kartice, s kojima je izvršio transakcije. Vlasniku je počinjena materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna.

Putem telefona

76-godišnja hrvatska državljanka je u utorak prijavila da je nepoznata osoba putem telefona stupila s njom u kontakt i zatražila da sa svog bankovnog računa podigne novac u svrhu provjere. Ona je posumnjala da se radi o prijevari te nije podigla novac u banci, već je slučaj prijavila policiji. Iz PU krapinsko – zagorske doznajemo da slijedi daljnje kriminalističko istraživanje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba