Koncerti, izložbe, filmske projekcije i predstave

POČINJE “PROSINAC U KRAPINI”: Paljenje adventskih svijeća, Medeni sejem, proslava Dana grada i doček nove godine na središnjem trgu uz Šarmere

Objavljeno: 28.11.2018. IB

Manifestacija “Prosinac u Krapini“ i ove godine donosi pregršt zanimljivih sadržaja. Događanja počinju ovog petka, koncertom KUD-a Ilirci i otvorenjem izložbe Likovnog društva “Ernest Tomašević“, koje će se održati u 19 sati u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Krapina. U subotu se na Trgu Ljudevita Gaja od 9 sati održava tradicionalni Medeni sejem, a od 13 sati kružna utrka ulicama grada Krapine – peti “Krapinski cener”. Svake subote u 17 sati na središnjem trgu će se, uz prigodni program, paliti adventske svijeće.

Otvorenje šetnjice

U nedjelju, 2. prosinca, u crkvi sv. Katarine u 19 sati će se obilježiti 25. godišnjica djelovanja Udruge Hrvatska žena Krapina. Na blagdan sv. Nikole i Dan grada Krapine, 6. prosinca, u župnoj crkvi sv. Nikole u 10 sati bit će proslavljena sveta misa. U 12.30 sati održat će se svečano otvorenje Šetnice dobrovoljnih darivatelja krvi, a u 14 sati u Festivalskoj dvorani počinje svečani program proslave Dana grada. U petak, 7. prosinca, s početkom u 17 sati u Srednjoj školi Krapina održat će se proglašenje najboljih sportaša za 2018. godinu, a idućeg dana prigodni program u Festivalskoj dvorani od 18 sati priprema Društvo Naša djeca Krapina.

120 godina PŠ Lepajci

U nedjelju, 16. prosinca, u Festivalskoj dvorani u 17 sati počinje 14. Božićno – novogodišnji koncert Gradskog puhačkog orkestra Krapina. U utorak, 18. prosinca, u 16 sati u Područnoj školi u Lepajcima obilježit će se 120 godina te škole. Na Štefanje će se u crkvi sv. Katarine održati 25. božićni koncert “Radujte se narodi“, a Krapinčane i njihove goste u novu godinu uvest će grupa “Šarmeri“. Svirka počinje na Staru godinu na središnjem krapinskom trgu u 22.30 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba