Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, u Zaboku održan Okrugli stol

“Nasilje je sveprisutno i protiv njega se treba boriti, a ženama pomoći da izađu iz tog začaranog kruga”

Objavljeno: 28.11.2018. zagorjeinternational

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, u prostoru Centra za mlade i nezavisnu kulturu Krapinsko – zagorske županije u Zaboku, održan je Okrugli stol na temu “Provođenje Protokola o postupanju u slučaju nasilja u obitelji”. Organiziralo ga je Povjerenstvo za ravnopravnost spolova KZŽ, u suradnji sa SOS telefonom i savjetovalištem za žene žrtve nasilja KZŽ, s ciljem predstavljanja provedbe Protokola o postupanju u slučaju nasilja u obitelji od strane organizacija i institucija koje se bave problematikom nasilja u obitelji na području KZŽ.

Svi dionici

Dragnina Mandić – Jakšić iz Ženske grupe Karlovac – Korak održala je izlaganje o njihovom iskustvu rada u Skloništu za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji te izazovima i poteškoćama s kojima se susreću.
– Nasilje u obitelji sveprisutni je problem u društvu kojeg treba ozbiljno shvatiti i na kojem trebaju raditi dionici koji se bave tom tematikom – rekla je Mandić – Jakšić, dok je voditeljica SOS telefona KZŽ Tena Sambolić Petrišić istaknula kako se intenzivno radi na osvještavanju zajednice o problemu nasilja, činjenici da je nasilje sveprisutno i da se protiv njega treba boriti, kao i raditi na osnaživanju žena da se izbore i izađu iz svojevrsnog začaranog kruga.
Događanju je nazočila i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, koja je podsjetila kako KZŽ već duži niz godina ima aktivan SOS telefon za žrtve obiteljskog nasilja, a od 2017. godine i savjetovalište gdje žrtve nasilja mogu dobiti relevantne informacije i savjete za daljnje postupanje i aktivnosti.

Organiziranje skloništa

– Važno je napomenuti i to da Krapinsko – zagorska županija već radi na organiziranju ili skloništa za žrtve nasilja ili organiziranog stanovanja. Nadam se da će u 2019. godini biti vidljive aktivnosti koje će se poduzeti kako bi žrtve nasilja u našoj županiji zaista imale potpunu uslugu koju zaslužuju – zaključila je Petek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba