Zagorci, još ste jednom pozvani pokazati svoje veliko srce

VALENTINO (15) TREBA VAŠU POMOĆ: Bivši igrač NK Zagorca boluje od leukemije i hitno treba transplantaciju koštane srži – evo kako možete pomoći

Objavljeno: 20.11.2018. JJ

Zagorci su još jednom pozvani pokazati svoje veliko srce. Valentino Družinec (15) iz Svetog Križa Začretja do prije nekoliko je mjeseci bio zdrav dječak i igrač Nogometnog kluba Zagorec iz Krapine. Kako doznajemo iz kluba, s obzirom na to da je upisao srednju školu u Zagrebu, napustio je svoj dotadašnji klub sa željom da svoju karijeru nastavi u glavnom gradu. A onda mu je ovog ljeta dijagnosticirana leukemija zbog čega mu je hitno potrebna transplantacija koštane srži. Već nekoliko dana društvenim se mrežama širi apel njegovih prijatelja i obitelji, a u veliku akciju potrage za donorom uključio se i Futsal Dinamo.
– Dragi članovi i navijači, još jednom je došlo vrijeme da pokažemo koliko je veliko plavo srce. 15-godišnji Valentino Družinec svojom je pojavom i osmijehom osvojio sve koji su ga ikada upoznali. Nažalost, boluje od leukemije i potrebna mu je transplatacija koštane srži. Ono što možete učiniti jest otići u zelenu zgradu bolnice “Rebro” (bez uputnice), i u sobi 9 između 7 i 14 sati izvaditi krv kako bi se analizirala i provjerila njena kompatibilnost. Možda ste baš vi osoba koja može pomoći ovom hrabrom mladiću. Osobe od 18 do 40 godina starosti pritom su najprikladnije i najbolji kandidati. Osim na Rebru, krv za tipizaciju se vadi i u Zavodu za transfuzijsku medicinu, Petrova 3, radnim danom od 7.30 do 19 i subotom od 7.30 do 15 sati – stoji na Facebook stranici Futsal Dinama, a ovim putem i mi apeliramo na sve ljude velikog srca da se odazovu akciji i pomognu u spašavanju jednog mladog života.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba