U Zlatar Bistrici, u organizaciji Udruge žena “Zagorska škrinjica”, održana edukativna tribina

Sudionici se informirali o oblicima i karakteristikama počiniteljima nasilja te postupanju policije po zaprimanju dojave o vršnjačkom nasilju

Objavljeno: 20.11.2018. IB

Povodom obilježavanja Svjetskog dana prevencije zlostavljanja djece i Međunarodnog dana prava djeteta, Policijska uprava krapinsko – zagorska sudjelovala je na edukativnoj tribini “Uloga nadležnih institucija u rješavanju vršnjačkog nasilja” u Zlatar Bistrici, koju je organizirala tamošnja Udruga žena “Zagorska škrinjica”. Tribinu je svojim izlaganjem započela Andreja Jurić, policijska službenica za prevenciju u PU krapinsko – zagorskoj, prikazavši način postupanja policije po zaprimanju dojave o vršnjačkom nasilju, obaveze policije sukladno Protokolu o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima te aktivnosti koje policija provodi na području prevencije vršnjačkog nasilja.
Davorka Forko i Boris Brežnjak ispred Centra za socijalnu skrb Zlatar Bistrica, govorili su o tome što je nasilje, o oblicima nasilja među djecom i mladima, karakteristikama žrtava i počinitelja nasilja te o iskustvima iz rada Centra.

O iskustvima u predmetima tematski vezanim uz vršnjačko nasilje, izlagala je Jadranka Kiš Šaulovečki, predsjednica Prekršajnog suda u Zlataru, na što se nadovezala i Snježana Klancir, doktorica obiteljske medicine. Na kraju tribine prisutni su imali prilike postaviti pitanja predavačima i izraziti svoja osobna iskustva, a na samom kraju obratio se i načelnik Zlatar Bistrice Žarko Miholić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba