Prijavile se 204 ekipe, među kojima su i svi osvajači prošlogodišnjeg turnira

Dubravko Šimenc, Maca Maradona, Gordan Kožulj i drugi poznati sportaši izvlačili parove za 48. izdanje Kutije šibica

Objavljeno: 16.11.2018. zagorjeinternational

U četvrtak je u Jazz & cabaret clubu Kontesa održano tradicionalno izvlačenje parova za 48. izdanje Malonogometnog turnira Kutija šibica 2018. powered by Coca-Cola, a kao i prethodnih godina, sudjelovali su brojni zagrebački sportaši.
Svjetski prvak u karateu Ivan Kvesić, nogometaši Dinama Mario Šitum i Mislav Oršić, košarkaši Cibone Krešimir Ljubičić i Brandis Raley – Ross, glazbenik i frontman grupe Vatra Ivan Dečak, bivši vaterpolo reprezentativac Dubravko Šimenc, najpoznatija hrvatska nogometašica Marija Matuzić, poznatija kao Maca Maradona, bivši hrvatski plivač i višestruki državni rekorder Gordan Kožulj, europska taekwondo prvakinja Kristina Tomić te brončana s Europskog prvenstva u taekwondou Marija Štetić bili su domaćini ždrijeba, koji je dao naslutiti kako će i ovogodišnje izdanje Kutije biti napeto do same završnice.
Ove godine za Kutiju šibica prijavile su se čak 204 ekipe, među kojima i svi osvajači prošle Kutije, što samo potvrđuje da i nakon gotovo pet desetljeća, Kutija šibica ne prestaje plijeniti pozornost ljubitelja nogometa.

Najranije uspomene

Gordan Kožulj, koji je pomogao kod izvlačenja ženskih parova, otkrio je kako je jedna od njegovih najranijih sportskih uspomena vezana uz Kutiju šibica jer je njegov otac jedan od osnivača ekipe Mostarske kiše, koja je osvojila Kutiju 1979. godine.
– Tako da je moja prva fotografija objavljena u Sportskim novostima bila zajednička fotografija s njima tijekom proslave osvajanja Kutije – prisjetio se Gordan, dodajući da se malim nogometom nije bavio jer mu je tijekom karijere bilo zabranjeno bavljenje “kopnenim sportovima”.
Taekwondoašice Kristina Tomić i Marija Štetić su nakon Gordana Kožulja izvukle preostale parove ženskog dijela turnira a otkrile su da i same znaju pogledati nogomet, a Kristina Tomić je priznala da je u mladosti igrala rukomet, dok danas prije svakog treninga za zagrijavanje igra upravo nogomet.
Novopečeni zlatni karatist Ivan Kvesić došao je podržati Kutiju nakon povijesnog uspjeha koji je ostvario, a izvlačeći parove veterana, rekao je da ipak više voli gledati, nego igrati nogomet.
Veterane su izvlačili i igrači Cibone Krešimir Ljubičić i Brandis Raley – Ross. Ljubičić je rekao da kao Zagrepčanin prati Kutiju svake godine kao gledatelj, koliko mu to prilike dopuste, dok je Ross nogomet dobro upoznao preko prijatelja, bez obzira na to što se ne radi o jednom od popularnijih sportova u Americi.
Izvlačenje veteranskih parova završila je najpopularnija hrvatska nogometašica Maca Maradona, koja se sa svojom ekipom prijavila na ženski turnir Kutije. Najveći interes ekipa je tradicionalno u seniorskom dijelu turnira čije su parove, između ostalih, izvukli Dinamovci Mario Šitum i Mislav Oršić.

“Ne igram, trčim”

– Obožavali smo igrati mali nogomet, ali danas se moramo paziti ozljeda pa ne igramo turnire. Mali nogomet zaigramo s prijateljima – otkrio je Šitum.
Vaterpolo veteran Dubravko Šimenc priznao je da nogomet igra uglavnom samo kada je utakmicama povod humanitarna akcija, dok je frontmen grupe Vatra Ivan Dečak završio s izvlačenjem seniorskih parova, priznavši da i sam često hakla nogomet ali da pred okupljenim sportašima ne može reći kako igra nogomet, nego da više trči za loptom.
Kako je naglašeno prilikom svečanog izvlačenja, koje je vodio Marko Šapit, ove godine, osim već tradicionalnog seniorskog, u kojem će sudjelovati 132 momčadi, i veteranskog turnira, za koji se prijavilo 56 momčadi, održat će se i treći malonogometni turnir za žene, na koji se prijavilo 16 momčadi.
Turnir počinje 24. studenoga te će se, osim u popularnoj Dvojci Doma sportova, odigravati u sportskim dvoranama Trnsko, Peščenica i Dubrava.

Najnovije po kategorijama

˝Kada se sjetim kako smo igrali nogomet zajedno teško je, a ovo je naš mali doprinos da se prisjetimo svega što je dao za nogomet, našem klubu i što je kao čovjek dao svima nama˝

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter